... / Story's / Actueel / Ed Sheeran betuigt zijn liefde voor THE OFFSPRING – Iconische Punkrockers kondigen ook nieuwe plaat aan
Actueel

Updated 08/06/2024

Actueel

Ed Sheeran betuigt zijn liefde voor THE OFFSPRING – Iconische Punkrockers kondigen ook nieuwe plaat aan

Punkrocklegendes THE OFFSPRING hebben aangekondigd dat hun nieuwe album 'Supercharged' op 11 oktober 2024 uitkomt via Concord Records. De nieuwe single ‘Make It All Right’ is nu al te beluisteren. Opvallend: tijdens een carrière-overspannend concert van de band in Napa, VS verraste Ed Sheeran – al zijn hele leven lang een fan van THE OFFSPRING - het publiek met een gastoptreden. “Een kinderdroom die uitkomt”, aldus de superster.

"We wilden dat deze plaat pure energie zou hebben - van het begin tot het einde”, vertelt frontman Dexter Holland over de aankomende release. “Daarom hebben we het album ‘Supercharged’ genoemd. Van onze hoogtepunten tot het dieptepunt van onze strijd, we praten er allemaal over op deze plaat ... en wel op een manier die het leven viert dat we delen. De single ‘Make It All Right’ is hier een goed voorbeeld van omdat het gaat over de mensen in ons leven die ons sterk laten voelen als we ons down voelen - onze partners in crime die ons een goed gevoel geven. Het album werd op drie verschillende locaties opgenomen in Maui, Vancouver en THE OFFSPRING’s thuisstudio in Huntington Beach. Samen met onze producer Bob Rock is alles er geweldig uitgekomen. We zijn er zelf al maanden op aan het rocken en headbangen.”

The Offspring Credit Daveed Benito

THE OFFSPRING - Foto: Daveed Benito

Een zeer speciale gast

THE OFFSPRING trad onlangs voor een massaal publiek op tijdens het BottleRock Festival in Napa, waar ze carrière-overspannende fanfavorieten ten gehore brachten en werden vergezeld door een zeer speciale gast: wereldwijde superster Ed Sheeran. Sheeran verraste het publiek met een vertolking van ‘Million Miles Away’ van het album ‘Conspiracy Of One’ (2000). Eerder op de dag had Sheeran backstage met de band gerepeteerd - hij liet zelfs zijn Offspring-tatoeage zien, die geïnspireerd was op Conspiracy of One - voordat hij zich bij hen op het podium voegde. Later introduceerde de band Sheeran door te zeggen: "We waren backstage aan het rondhangen en iemand zei dat dit een van zijn favoriete nummers was. Ed vertelde ons dat één van onze platen één van zijn eerste cd's was die hij ooit als kind had gekocht. Hij zei dat hij er misschien voor open stond om het met ons te spelen - dus laten we hem een kans geven …”

Bekijk de video van het optreden HIER

Sheeran Offspring Youtube

Sheeran 'on stage' met THE OFFSPRING - Foto: YouTube

Een kinderdroom komt uit

"Het eerste album dat ik ooit kocht was ‘Conspiracy Of One’, aldus Ed Sheeran. “Toen ik 9 was, deed ik in de spiegel alsof ik in hun band zat en zong ik mee met de plaat, vooral met hun nummer ‘Million Miles Away’, omdat dat het eerste was dat ik hoorde van de band. Ik vernoemde het in een interview en Noodles en Dexter namen contact met me op toen we ontdekten dat we allemaal op hetzelfde festival speelden, om te vragen of ik op het podium wilde staan en het wilde zingen. Het was meteen een ja. Het voelde echt alsof ik mijn kinderdroom beleefde.”

Een paar dagen later, op 1 juni, speelde de band een uitverkochte arenashow in het historische Honda Center in Anaheim, CA ter ere van meer dan drie decennia van hun iconische album ‘Smash’. De band speelde de zes keer met platina bekroonde plaat in zijn geheel plus een aantal favorieten van de fans.

Tracklist

Offspring SUPERCHARGED Album Artwork
  1. Looking Out For #1
  2. Light It Up
  3. The Fall Guy
  4. Make It All Right
  5. Ok, But This Is The Last Time
  6. Truth In Fiction
  7. Come To Brazil
  8. Get Some
  9. Hanging By A Thread
  10. You Can’t Get There From Here

Live

 18/08/2024 - Pukkelpop, Hasselt (BE)