... / Story's / Actueel / PHOENIX ASHES komt na vijf jaar met nieuwe single
Actueel

Updated 05/06/2024

Actueel

PHOENIX ASHES komt na vijf jaar met nieuwe single

Met de single ‘Oceans’ maakt PHOENIX ASHES op 21 juni 2024 een einde aan de lange stilte. Na flink wat strubbelingen ingevolgde de pandemie will de post-hardcore formatie uit het zuiden van Nederland zich hiermee opnieuw op de muzikale kaart zetten.

De band timmerde hard aan de weg voordat de wereldwijde pandemie zijn sluier over de wereld wierp. Zo openden ze voor hun muzikale helden Funeral For A Friend (UK) en speelden ze op festivals als Jera on Air en het Bevrijdingsfestival Limburg. Daarnaast werden tours gedaan door Zuid-Europa, Rusland en Indonesië. Ook stond er een sterk plan klaar voor een full-length plaat waar al een deel aan materiaal voor was geschreven. Tussendoor bracht de band nog een live opgenomen album uit met akoestische versies van hun normaal stevige repertoire. Het grote gat dat covid in de weg sloeg, had impact op de band, zowel muzikaal als op persoonlijk vlak. Deels uitgeschakeld door de burn-out van verschillende leden belandde de band in een hiatus.

PA Bandpic1

Vernieuwd geluid

Oceans Cover

Vijf jaar na het uitbrengen van ‘Live & Unplugged’ zijn de plannen omgegooid. De dame en heren doken de studio in voor het opnemen van een EP. Samen met producer Erwin Hermsen van Toneshed Recording Studio werkten zij aan een vernieuwd geluid waarbij nog meer nadruk werd gelegd op de sterke punten in hun sound: melodieuze, harmonische zang, zware gitaarriffs met screams en een vleugje elektronica. De single ‘Oceans’ moet volgens de band ‘met een knal bevestigen dat ze weer terug zijn’. De songtekst omschrijft enerzijds het gevoel van verdrinken en anderzijds de aanmoediging om je steun weer onder je voeten te vinden. Dit als metafoor voor de mentale problemen waar verschillende bandleden mee te kampen hebben gehad in de periode. Met deze track wil de band meer aandacht vragen voor het onderwerp in de bredere zin.