... / Story's / Actueel / ENTERING POLARIS is klaar met tweede dubbelalbum (in één jaar tijd!)
Actueel

Updated 02/06/2024

Actueel

ENTERING POLARIS is klaar met tweede dubbelalbum (in één jaar tijd!)

De Belgische progressive metal-artiest Tom Tee (Thorium) heeft in een trailer de volgende dubbele release van ENTERING POLARIS aangekondigd. Net als bij ‘Atlantean Shores’ (album 1) en ‘And Silently The Age Did Pass’ (album 2) weerspiegelen 'Myths In Motion' (album 3) en ‘Songs Of Ivory And Obsidian' (album 4) twee totaal verschillende kanten van dezelfde munt. En ook nu weer wist Tom een reeks prominente artiesten warm te maken om zijn nieuwe oeuvre mee vorm te geven.

Yin en Yang

Mim

'Myths In Motion' en ‘Songs Of Ivory And Obsidian’ tellen samen negentien songs, goed voor ruim anderhalf uur muzikaal vakmanschap. ‘Yin-Yang’-gewijs is het ene album elektrisch, energiek, heavy en progressief, terwijl het andere andere akoestisch, beklijvend en melancholisch klinkt, met piano, strijkers, koren en klassieke percussie. Beide nieuwe platen komen uit op 5 september 2024 (via Freya Records) op 2 cd’s en in een luxe 3-LP trifold verpakking, met inlays met artwork, teksten en liner notes. De vinyl editie is gelimiteerd tot 250 exemplaren. Hoewel de albums niet met elkaar verbonden zijn door één concept of verhaallijn, nemen ze de luisteraar mee op een marathonreis met een rijkelijke productie, echte strijkers, koren en orkestraties, én een indrukwekkende verzameling gerenommeerde zangers.

Featuring …

Soiao

Net als op de eerste dubbele release treden op de nieuwe ENTERING POLARIS-albums tal van bekende namen aan. Dat zijn deze keer de international gereputeerde Tim ‘Ripper’ Owens (Judas Priest, Iced Earth, KK’s Priest,...), Damian Wilson (Ayreon, Star One, Threshold, Arena,...), Tom Englund (Evergrey), Roy Khan (Conception, Kamelot), Thomas Vikström (Therion,...) en Georg Neuhauser (Serenity). Ook Henrik Fevre (Anubis Gate), Arno Menses (Subsignal, Sieges Even), Nick Holleman (Powerized), John Yelland (Judicator), Sindre Nedland (In Vain), Jeffrey Rademakers (Spartan), Audrey Dandeville (Irradiance), Benny ‘Zors’ Willaert (23 Acez, Thorium), Louis Soenens (Aeveris, Fields of Troy), Anneleen Olbrechts (Thorium) en Lynn Louise Pauwels (Kayamandi) tekenen present.

Over Tom en Entering Polaris

Tom Tee 02

Tom Tee werkte door de jaren heen als gitarist, producer en songwriter in een groot aantal bands, waaronder Ostrogoth en Thorium, en lanceerde in 2018 Entering Polaris met het debuutalbum 'Godseed'. Het idee achter Entering Polaris is het verwezenlijken van een langverwachte droom: het creëren van muziek die niet alleen invloeden verenigt uit alle soorten muziek waar Tom al sinds zijn tienerjaren van houdt, maar die ook een overvloed aan topvocalisten uit de hele scene samenbrengt. Vanwege het grote aantal nummers dat voortdurend wordt geschreven - en geboren uit de ambitie om de lat hoger te leggen en de gewaagde en ambitieuze weg in te slaan - werd besloten om niet één, niet twee of zelfs drie, maar vier volledige albums in één jaar te schrijven en te produceren.

‘Atlantean Shores’ (juni 2023) verkent de wereld van de six string met melodieuze/progressieve metal, terwijl het volledig akoestische ‘And Silently The Age Did Pass’ (juni 2023) donker en sfeervol is. Op ‘Myths In Motion’ (september 2024) creëren zevensnarige gitaren een modern, zwaar en progressief geheel. ‘Songs Of Ivory And Obsidian’ (september 2024) dient zich aan als delicaat en emotioneel en staat in het teken van de piano.