... / Story's / Actueel / EL GUAPO STUNTTEAM stunt opnieuw met boek vol anekdotes en foto’s
Actueel

Updated 13/07/2022

Actueel

EL GUAPO STUNTTEAM stunt opnieuw met boek vol anekdotes en foto’s

Op 22 november 2022 verschijnt het boek ‘Dat Was Al Kapot! - 25 jaar El Guapo Stuntteam’, een nieuwe publicatie van uitgeverij Beefcake Publishing over de gevaarlijkste rockband van de Lage Landen. Het boek bulkt van de anekdotes en foto's en telt verder bijdragen van Danko Jones, The Datsuns, Peter Pan Speedrock en vele anderen. Beefcake organiseert een crowdfunding actie met heel wat voordelen.

Auteur Foto An Preuveneers

Eigenzinnig, gevaarlijk en tegendraads. Luider dan de rest en met een reputatie om ù tegen te zeggen… Tussen 1997 en 2009 groeide het rommelige Limburgse garagerockbandje EL GUAPO STUNTTEAM uit tot een ware live-sensatie met een podiumplek op vrijwel elk festival en elke club-affiche van het Europese grondgebied. En dit tegen alle verwachtingen in, want de kans dat een groep als deze kon of mocht doorbreken was nihil. Er kon ieder moment iets foutlopen: onderweg, op podium of zelfs thuis op een zondagmiddag, want El Guapo Stuntteam was zoals ze zeggen een rock-‘n-rollband in hart en nieren.

Na tournees met o.a. Danko Jones en The Datsuns, een finaleplaats op Humo’s Rock Rally, en een doortocht op het prestigieuze Montreux Jazz Festival besliste de band om het voor bekeken te houden. Omdat 12 jaar een erg lange periode is voor een band als El Guapo Stuntteam die aan een waanzinnig tempo door een concertjaar scheurde en zelfs op de terugweg van het ziekenhuis geen gas kon terugnemen. Het was tijd voor iets nieuws. (Foto: An Preuveneers)

Entertainend inzicht

Schermafbeelding 2022 06 23 Om 13.39.29

‘Dat Was Al kapot! – 25 jaar El Guapo Stuntteam’ geeft een entertainend inzicht op het traject dat de band niet zonder slag of stoot heeft afgelegd: van de donkere bunkers in de undergroundscene tot MTV en de schijnwerpers van Humo’s Pop Poll Deluxe in het Sportpaleis. Met een massa aan nooit eerder vertoonde foto’s en ander beeldmateriaal uit de Captain zijn persoonlijk archief, en ook een beetje met de hulp van talloze illustere figuren uit het El Guapo Stuntteam universum.

Het streefdoel van de crowdfunding-actie is 10.000 €, maar voor alle duidelijkheid: ‘Dat Was Al Kapot! – 25 jaar El Guapo Stuntteam’ wordt in ieder geval gedrukt en vervolgens verkocht via de boekhandels, ook al haalt de uitgevrij het streefbedrag niet. Alle donaties zijn welkom en iedereen die schenkt, krijgt altijd waarvoor ingetekend wordt. In ruil voor jouw bijdrage zijn er allerlei exclusieve voordelen (verzending is altijd inbegrepen). Meer info vind je HIER.

El Guapo Car01