... / Story's / Actueel / ELECTRIC BOYS brengt in september nieuw album ‘Grand Explosivos’ uit
Actueel

Updated 30/06/2023

Actueel

ELECTRIC BOYS brengt in september nieuw album ‘Grand Explosivos’ uit

Electric Boys, opgericht in Stockholm in 1988, is een band met roots in de groove rock van de jaren 70 en pop en psychedelica uit de jaren 60. Hun veelgeprezen debuutalbum 'Funk-O-Metal Carpet Ride' werd geproduceerd door Bob Rock (Metallica, Bon Jovi, The Cult, Mötley Crüe) en bracht de single 'All Lips 'N' Hips voort, die destijds zorgde voor veel rotatie op MTV.

Na uitgebreid toeren ging de band de legendarische Abbey Road studio in om de opvolger "Groovus Maximus" op te nemen, die de band weer een hit opleverde met het nummer ‘Mary In The Mystery World’. Na het derde album ‘Freewheelin’ stopte de band ermee. Gitarist en leadzanger Conny Bloom ging solo totdat hij, evenals bassist Andy Christell, zich bij het legendarische Hanoi Rocks voegde. In 2009 kwam de band terug bij elkaar.

Nu belooft men ons met ‘Grand Explosivos’ een nieuw feestalbum, een verzameling klassieke hardrock met de kenmerkende Boys' twist. Boordevol grote riffs, grote hooks en nog grotere grooves. ‘Grand Explosivos’ verschijnt op 15 september via Mighty Music.

Electric Boys © Gabrielle Holmberg

Conny Bloom, de belangrijkste songwriter van de band, legt uit: ‘De pandemie inspireerde tot serieuzere onderwerpen, dus "Ups!de Down", uitgebracht in 2021, was een iets donkerder album, ook al was er altijd hoop. ‘Grand Explosivos’, het nieuwe album, is precies het tegenovergestelde. Het zou zomaar kunnen dat de jongens het beste feest geven sinds “Groovus Maximus”! Het album is een hard rockend, melodieus, vol funk en leuk avontuur, wat een beetje het kenmerkende geluid van de band is geworden.

Grand Explosivos

‘Grand Explosivos’ tracklist: 

 1. When Life Treats You Funky
 2. Better Safe Than Sober
 3. I’ve Got A Feelin’
 4. And The Band Played On (Part 1)
 5. Domestic Blitz
 6. Karma’s Gonna Get You
 7. Missed Her By A Minute
 8. Learjet
 9. Cozmic Jagger
 10. The Great Believer
 11. And The Band Played On (Part 2)

‘Grand Explosivos’ zal worden uitgebracht op CD, LP (gatefold 180gr zwart vinyl en 180gr turquoise vinyl, gelimiteerd op 500) en de digitale formaten via Mighty Music op 15 september 2023.

Pre-orders zijn hier beschikbaar: https://bit.ly/eboys-shop