... / Story's / Actueel / De Griekse Power Metal band FIREWIND bundelt zijn woede op nieuw live-album en Blu-ray
Actueel

Updated 01/07/2023

Actueel

De Griekse Power Metal band FIREWIND bundelt zijn woede op nieuw live-album en Blu-ray

Na hun laatste, titelloze studioalbum in 2020, hebben de power metal titanen van FIREWIND de release aangekondigd van een live album en Blu-ray, getiteld ‘Still Raging’. De release zal op 1 september 2023 beschikbaar zijn via AFM Records.

De band rond gitarist Gus G (Ozzy Osbourne, Arch Enemy, Dream Evil) bestaat inmiddels meer dan twintig jaar en brengt een opwindende mix van hardrock en power metal. Vlijmscherpe riffs en solo's ontmoeten de vocale vaardigheden van zanger Herbie Langhans (o.a. Avantasia, Seventh Avenue), die in 2019 bij de band kwam.

Firewind © Tim Tronckoe
FW SR Mockup

‘Het is moeilijk te geloven dat Firewind al twee decennia bestaat’, zegt Gus G. ‘In 2022 hadden we alleen een heruitgave van ons debuutalbum gepland, maar toen de pandemie langzaam uitdoofde, hadden we het geluk weer shows te kunnen doen. In de herfst van 2022 speelden we twee headlineconcerten in ons thuisland, om ons 20-jarig jubileum te vieren. Voorafgaand aan deze Griekse shows vroegen mijn vrienden van de OTSE-filmploeg om ons optreden in Thessaloniki te filmen. De sterren stonden op één lijn toen we terugkeerden naar dezelfde locatie (Principal Club Theatre), met exacte dezelfde crew die onze ‘Live Premonition’ dvd filmde in 2008.

Pre-orders hier: https://shop.afm-records.de/firewind/