... / Story's / Actueel / MARDUK kondigt langverwacht nieuw album ‘Memento Mori’ aan
Actueel

Updated 04/07/2023

Actueel

MARDUK kondigt langverwacht nieuw album ‘Memento Mori’ aan

De Zweedse black metalband Marduk is terug met een nieuwe release. ‘Memento Mori’ wordt het vijftiende studioalbum van Marduk en zal op 1 september via Century Media Records op de wereld worden losgelaten.

Sinds hun oprichting in de vroege jaren '90 is Marduk uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en gerespecteerde bands in het black metal-genre. Met een discografie die meer dan drie decennia omspant, heeft de band consequent compromisloze en agressieve muziek afgeleverd die resoneert met metalfans over de hele wereld. ‘Memento Mori’ wordt het volgende hoofdstuk.

Marduk

De band presenteert alvast de eerste single ‘Blood of the Funeral’, die een verleidelijke blik werpt op het aanstaande album. ‘Blood of the Funeral’ omvat de rauwe en niet-aflatende intensiteit die synoniem is geworden met het geluid van Marduk. Het nummer toont de kenmerkende mix van agressieve gitaarriffs en huiveringwekkende zang, wat een gevoel van duisternis en wanhoop oproept.

 

MMM

In een reactie op het album zegt frontman Daniel Rostén: ‘Memento Mori is tegelijk een gedurfde sprong voorwaarts, een berekende zijstap en een weemoedige achterwaartse blik. Dit betekent dat we nieuwe wegen hebben bewandeld zonder onze nalatenschap of de reis die ons tot dit punt heeft gebracht te vergeten.’

‘Memento Mori’ zal beschikbaar zijn als cd-mediabook en diverse soorten vinyl.

Pre-order het album hier: https://marduk.lnk.to/MementoMori