... / Story's / Actueel / Gentse stoner-rockers FIRE DOWN BELOW droppen derde album ‘Low Desert Surf Club’ in september
Actueel

Updated 10/07/2023

Actueel

Gentse stoner-rockers FIRE DOWN BELOW droppen derde album ‘Low Desert Surf Club’ in september

Het Gentse stonerrock-viertal Fire Down Below kondigt de release aan van hun derde studioalbum ‘Low Desert Surf Club’, via Ripple Music, op 8 september aanstaande. Als voorproefje is er nu al de eerste single ‘California’.

Fire Down Below werd opgericht in Gent in 2015 en stapte een jaar later voor het eerst in de schijnwerpers met hun in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum ‘Viper Vixen Goddess Saint’. Het album oogstte al snel internationale lof en trok de aandacht van het in Californië gevestigde label Ripple Music, de thuis van enkele van de beste bands in de wereld van stoner, doom en heavy rock. Ripple Music verdeelde het debuut wereldwijd en bracht in 2018 ook het tweede album ‘Hymn of the Cosmic Man’. Fire Down Below is ook bekend door hun energieke liveshows en ze waren reeds te zien op Desertfest in zowel Antwerpen als Gent en ook op Alcatraz.

Fire Down Below
Low Desert Surf Club

Album nummer drie, ‘Low Desert Surf Club’, werd eind vorig jaar opgenomen. De band vond een producer in Nick DiSalvo, de beroemde frontman van de bands Elder en Delving. Richard Behrens (Samsara Blues Experiment, Big Snuff Studio Berlin) werd aan het team toegevoegd om de negen tracks op het album op te nemen en te mixen bij Dunk! Studio's in Zottegem.

Het nieuwe album is gevuld met negen fuzzed-out en zonovergoten feelgoodhits die doen denken aan een roadtrip door de Californische woestijn, van de snelle stonergekte van ‘Cocaine Hippo’ of ‘Surf Queen’ tot de zwaardere en geestverruimende vibe van ‘Hazy Snake’ en ‘Hear Comes The Flood’. ‘Liedjes die ons het gevoel geven dat we door wijd open woestijnen rijden, nieuwe landen verkennen of een hele dag en nacht feesten op het strand. Na het verkennen van de ruimte op ons tweede album Hymn of the Cosmic Man, voelt dit album dichter aan bij de sfeer van ons debuut Viper Vixen Goddess Saint’, aldus de band.

Over de nieuwe single: "California is onze versie van een feelgood-partynummer dat ons uit de dagelijkse doom en somberheid zou halen en ons eraan zou herinneren dat goede tijden terug zouden komen. Ik hoop dat mensen de vibes voelen en samen met ons feesten als we dit nummer live spelen!

Het album wordt live voorgesteld op zaterdag 9 september in het Trefpunt in Gent.

Luister naar nieuwe single "California" op Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon Music