... / Story's / Actueel / THY ART IS MURDER komt in september met nieuw album ‘Godlike’
Actueel

Updated 11/07/2023

Actueel

THY ART IS MURDER komt in september met nieuw album ‘Godlike’

De extreme metalband Thy Art Is Murder, heeft zijn nieuwe single ‘Keres’ vrijgegeven, een voorsmaakje van het volgende album dat op 15 september verschijnt bij Human Warfare. Met het nieuwe album, ‘Godlike’, nodigt Australië's meest brute exportproduct sinds George Miller's Mad Max-franchise het publiek uit voor een nieuw Armageddon.

Op dit zesde album, dat werd opgenomen met hun oude producer Will Putney, versterkt Thy Art Is Murder hun positie als moderne fakkeldrager van de metal. Het tien songs tellende ‘Godlike’ is de soundtrack voor een verdeeldheid zaaiende postmoderne dystopie.

Thy Art Is Murder

Gitarist Andy Marsh: ‘Het komt niet vaak voor dat we zo opgewonden zijn om een nieuwe single aan de wereld te presenteren. ‘Keres’ is een metal anthem, vol knarsende verzen en stampende refreinen. De Keres waren vrouwelijke doodsgeesten uit de Griekse mythologie. Zij waren de verpersoonlijking van de onderwereld, geesten die na een veldslag het slagveld afzochten op zoek naar gewonden en stervenden. Ze voedden zich met de doden, maar namen zelf niet deel aan de gewelddaden. We denken dat dit gedrag vandaag terug te vinden is in de politiek.’

Godlike

‘Godlike’ tracklisting:

  1. Destroyer of Dreams
  2. Blood Throne
  3. Join Me In Armageddon
  4. Keres
  5. Everything Unwanted
  6. Lesson in Pain
  7. Godlike
  8. Corrosion
  9. Anathema
  10. Bermuda

Pre-order: https://merchwarfare.com/

THY ART IS MURDER Live:

28 September 2023 – 013, Tilburg (NE)

21 Oktober 2023 – Zappa, Antwerpen (BE)

27 Oktober 2023 – Melkweg, Amsterdam (NL) (uitverkocht)