... / Story's / Actueel / KK'S PRIEST, met voormalige Judas Priest-leden K.K. Downing en Tim 'Ripper' Owens, kondigt nieuw album aan
Actueel

Updated 01/07/2023

Actueel

KK'S PRIEST, met voormalige Judas Priest-leden K.K. Downing en Tim 'Ripper' Owens, kondigt nieuw album aan

Op de hielen van hun debuutalbum uit 2021, ‘Sermons Of The Sinner’, keert KK'S PRIEST, met voormalige Judas Priest-leden K.K. Downing en Tim "Ripper" Owens, terug met ‘The Sinner Rides Again’, dat verschijnt op 29 september 2023 via hun nieuwe label, het Oostenrijkse Napalm Records. ‘The Sinner Rides Again’ bevat negen nummers puur hellevuur, geproduceerd en geschreven door Downing en gemixt/gemasterd door Jacob Hansen.

Nadat hij uit de schijnwerpers bij Judas Priest was gestapt, was een terugkeer van K.K. Downing naar het metalfront lang onzeker. Bijna tien jaar lang genoot het gitaaricoon van zijn lange rustpauze, maar dan kwam het besef dat hij nog lang niet klaar was om te stoppen met het schrijven van metalnummers of om zijn beroemde Flying V-gitaren op te bergen. Downing werd onlangs geciteerd en zei: ‘We hebben veel geweldige mensen verloren – Dio en Lemmy bijvoorbeeld - maar deze unieke muziekstijl moet zo lang mogelijk behouden blijven en ik voel het in me om door te gaan met spelen. Mijn rol, zoals ik altijd heb gedaan, is om het metalgenre te verdedigen.

KK's Priest © Mind Art Visual

Als eerste voorproefje is er de videoclip bij het nummer ‘One More Shot At Glory’.

Naast K.K. Downing (gitaar) en Tim "Ripper" Owens (zang) bestaat de band verder uit A.J. Mills (gitaar), Tony Newton (bas) en Sean Elg (drums).

KK Sinner Rides Again

Het artwork voor ‘The Sinner Rides Again’ werd gemaakt door kunstenaar Andy Pilkington.

The Sinner Rides Again tracklisting:

  1. Sons Of The Sentinel
  2. Strike Of The Viper
  3. Reap The Whirlwind
  4. One More Shot At Glory
  5. Hymn 66
  6. The Sinner Rides Again
  7. Keeper Of The Graves
  8. Pledge Your Souls
  9. Wash Away Your Sins

The Sinner Rides Again zal beschikbaar zijn in verschillende formaten: Digitaal album, CD Digipak-editie, Zwart vinyl in klaphoes, Gemarmerd oranje en zwart vinyl in klaphoes, Wooden Box Edition (Digipak, vlag, polsbandje, artprint, patch) en een Cassette-editie.

Pre-order ‘The Sinner Rides Again’ hier: https://lnk.to/KKsPriest-TheSinnerRidesAgain/napalmrecords