... / Story's / Festivals / KK'S PRIEST tweede headliner op 15de editie van ALCATRAZ FESTIVAL
Festivals

Updated 15/12/2022

Festivals

KK'S PRIEST tweede headliner op 15de editie van ALCATRAZ FESTIVAL

JUDAS PRIEST-oprichter, -songwriter en -gitarist KK Downing kondigt met trots aan dat KK'S PRIEST op zaterdag 12 augustus 2023 op het ALCATRAZ FESTIVAL voor het eerst zal aantreden als headliner op een Europees festival. Met Tim "Ripper" Owens op zang zal de band klassiekers brengen uit de uitgebreide songcatalogus van Downing, inclusief minder bekende songs en uiteraard de ‘fan favourites’. En er zijn nog een paar speciale verrassingen in de maak voor dit festivaloptreden, dus dit wordt een show die je niet mag missen!

KK's PRIEST BAND PROMO PIC 2022 Full

Over de keuze voor KK'S PRIEST als headliner op ALCATRAZ vertelt de organisatie: “Door de jaren heen hebben we er alles aan gedaan om trouw te blijven aan onze roots. Alcatraz biedt een platform voor toonaangevende bands, opkomende acts en alles daar tussenin. Ook op het vlak van de line-up zijn we eigenwijs: soms wagen we ons graag buiten de gebaande paden, kiezen we voor diepgang in plaats van commerciële aantrekkingskracht en geven we de voorkeur aan authenticiteit boven simpel gemak. We willen een waardevolle bijdrage leveren aan het muzieklandschap. Daarom is Alcatraz het eerste festival dat bepaalde bands naar Europa haalt (Vio-Lence) en de reden waarom we zoveel bands van eigen bodem alle kansen blijven geven of waarom onze headliners niet altijd de ‘usual suspects’ zijn (Avatar, Heilung).”

Gedenkwaardig optreden

Hoewel deze filosofie misschien een beetje ongewoon is, is dat niettemin effectief gebleken. “We gaan op hetzelfde pad verder en daarom zijn we er trots op om metalicoon KK Downing en zijn bandleden van KK's Priest aan te kondigen voor wat ongetwijfeld een gedenkwaardig optreden zal worden boordevol echte metalklassiekers. Vuurwerk, een spetterende lichtshow, een videowall, ... kosten noch moeite worden gespaard om zaterdagnacht 12 augustus tot een avond te maken om nooit te vergeten. Screaming for vengeance!"

Info en tickets vind je HIER