... / Story's / Actueel / EUROPE viert 40ste verjaardag met single 'Hold Your Head Up'
Actueel

Updated 28/09/2023

Actueel

EUROPE viert 40ste verjaardag met single 'Hold Your Head Up'

De Zweedse rocklegende EUROPE brengt op 29 september de nieuwe single ‘Hold Your Head Up’ uit via Silver Lining Music. Vandaag delen ze al de officiële videoclip met hun fans wereldwijd. De video biedt een kijkje in de gloednieuwe documentaire die de band samen met producer/regisseur Craig Hooper (Deep Purple/Saxon) voor Coolhead Productions aan het filmen is onder de titel ‘EUROPE - THE MOVIE’.

De film zal het verhaal van de band vertellen, vanaf de oprichting tot nu, over hun opkomst naar succes in het midden van de jaren 80, door moeilijke tijden en hartzeer tot de terugkeer in het nieuwe millennium en de huidige successen die de band heeft behaald. De release staat gepland voor begin 2024.Bekijk ‘Hold Your Head Up’ werd vorige maand opgenomen in de Atlantis Studios in Stockholm met producer Klas Åhlund (Ghost, Robyn). De nieuwe song is een pittige up-tempo rocker met elementen die doen denken aan het vroege EUROPE. Het nummer werd gemixt door Stefan Glaumann (Rammstein, Def Leppard) die ook EUROPE's ‘Secret Society’ album mixte.

Europeband2023press Fredriketoall 638

EUROPE anno 2023: (vlnr) Mic Michaeli, John Norum, Joey Tempest, Ian Haugland, John Levé – Foto: Fredrik Etoall

Hongerige band

Europeholdyourheadup

“Het nummer gaat over doorzetten in moeilijke tijden en de invloed die mijn vader op me had om altijd mijn best te doen en door te zetten", vertelt Joey Tempest. "Het is zes jaar geleden sinds we onze laatste release ‘Walk The Earth’ opnamen op Abbey Road en we hadden een geweldige tijd in de studio met producer producer Klas ÅhlundKlas Åhlund. Hij bracht echt een hongerige, betrokken band naar voren die klaar is om een geweldige reis voort te zetten. Hij bracht echt een hongerige, betrokken band naar voren die klaar is om een geweldige reis voort te zetten." EUROPE is momenteel bezig met een Time Capsule tour. De ‘evening with’ jubileumshows omvatten een carrière-retrospectief met alle hits en fanfavorieten van hun elf studioalbums. De enige show in de Benelux (15/10 in TivoliVredenburg, Utrecht) is (helaas voor de laatkomers) uitverkocht.