... / Story's / Actueel / SERENITY haalt de mosterd bij renaissanceschilder Albrecht Dürer
Actueel

SERENITY haalt de mosterd bij renaissanceschilder Albrecht Dürer

Met ‘Reflections (of AD) presenteert de Oostenrijkse progressieve/symfonische metalband SERENITY een nieuwe single van hun studioalbum ‘Nemesis AD’ dat uitkomt op 3 november 2023 via Napalm Records. Hetacht minuten durende nummer is emotioneel en toch krachtig, en staat bol van instrumentatie, veelzijdige zang en inventieve tempowisselingen.

SERENITY heeft zijn plaats aan de top van de symfonische metalscene veiliggesteld met miljoenen streams en videoweergaven, doorgaans van hun kenmerkende epische songs. En het kan nog ‘epischer’ … "’Reflections (of AD)’ is zonder twijfel het meest bombastische nummer dat we ooit hebben uitgebracht”, stelt zanger Georg Neuhauser. “We hebben er al onze passie en muzikale vaardigheden in gestoken om dit magnum opus van meer dan 8 minuten te maken. Voor de single-uitgave moesten we een ingekorte versie maken, maar we moedigen al onze luisteraars aan om de albumversie te beluisteren om dit prachtige kunstwerk in zijn volle schoonheid te ervaren."

Serenity

Foto: Matthias Schwaighofer

Bekend om hun thematische albums geïnspireerd door historische personages en verhalen uit het verleden, put SERENITY op ‘Nemesis AD’ inspiratie uit het leven en de invloedrijke kunst van de Duitse renaissanceschilder Albrecht Dürer. "We zijn altijd gericht op historische thema's. Ons vorige album ‘The Last Knight’ (2020) ging over Maximiliaan I en zijn tijdperk. Het verhaal ontvouwt zich verder nu we ons nieuwe album hebben gestructureerd rond zijn tijdgenoot Albrecht Dürer, die voor ons een van de meest revolutionaire en opmerkelijke kunstenaars aller tijden is. Een man die een scharnierpunt vormt tussen de middeleeuwen en de renaissance, en een brug slaat tussen de gotische en moderne tijdperken."

Tracklist

Serenity Hoes
 1. Memoriae Alberti Dureri
 2. The Fall of Man (feat. Roy Khan)
 3. Ritter, Tod und Teufel (Knightfall)
 4. Soldiers Under the Cross
 5. Reflections (of AD)
 6. Sun of Justice
 7. Nemesis
 8. The End of Babylon
 9. Crowned by an Angel
 10. Just the Sky is the Limit
 11. The Fall of Man (Orchestral Version)

Live

04/11/2023 - Brainstorm Festival, Alpendoorn