... / Story's / Actueel / Extreme death metalband DEFACING GOD brengt derde single ‘The Resurrection’ uit + tekstvideo
Actueel

Extreme death metalband DEFACING GOD brengt derde single ‘The Resurrection’ uit + tekstvideo

“Er zijn veel gemengde emoties en passie verwerkt in dit album en om die bewogenheid te ondersteunen, is ons groepsgeluid zowel griezelig als dramatisch en gevuld met symfonische details om de stemming en sfeer te bepalen."

Defacing God - Foto: Nikolaj Bransholm/Bransholm Photography

Foto: Nikolaj Bransholm/Bransholm Photography

"We hebben veel aandacht besteed aan de details zodat de luisteraar wordt uitgedaagd, daarom is het belangrijk om te vermelden dat we ervoor hebben gekozen om met Lars Vinther samen te werken aan de tracks.

Lars deed de orkestratie en hij zorgde voor die ‘extra injectie' die we nodig hadden om ons geluid aan te vullen met de klassieke componenten en het nog grandiozer en dramatischer te maken. Het gebruik van klassieke instrumenten/symfonische elementen is iets dat meer gezien wordt in het moderne black metal genre (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, etc.) Maar we spelen melodieuze death metal en vanwege onze liefde voor klassieke muziek en ons donkere en massieve geluid dachten we dat het interessant zou zijn om te experimenteren met de orkestraties en meer lagen in onze muziek.

Melodische death metal is al een miljoen keer gemaakt, maar ik denk dat we dit werkstuk met al het experimenteren iets heel persoonlijks hebben weten te maken.”

'The Resurrection of Lilith' verschijnt nu vrijdag en kun je HIER bestellen.