... / Story's / Actueel / Extreme melodieuze death metal eenheid DEFACING GOD kondigt 'The Resurrection of Lilith’ aan
Actueel

Extreme melodieuze death metal eenheid DEFACING GOD kondigt 'The Resurrection of Lilith’ aan

Extreem melodieuze death metal nieuwkomers DEFACING GOD eisen alle aandacht op met hun angstaanjagend donkere en verfrissend eerlijke debuutalbum ‘The Resurrection of Lilith’, gepland voor release op 2 september 2022 via Napalm Records. De plaat markeert een veelzijdig en grimmig aanbod dat met gemak de link legt tussen rauwe death metal en symfonische grootsheid en toont meteen de ambitie van DEFACING GOD om metalfans over de hele wereld te betoveren met hun sonische universum.

Defacing God - Foto: Nikolaj Bransholm/Bransholm Photography

Foto: Nikolaj Bransholm/Bransholm Photography

Met hun conceptuele thema's richt de in Denemarken gevestigde outfit zich op de sijpelende duisternis die in ons allemaal beweegt - geworteld in occultisme en hekserij, maar vooral de mythologisch mysterieuze vrouwelijke demon Lilith en haar verhalen over vurige opstandigheid en doorzettingsvermogen.

DEFACING GOD onthult hun eerste single ‘Rise Of The Trinity’, samen met een vurige officiële videoclip. Het nummer stijgt op in een doom getinte introductie, die al snel verandert in een zwartgeblakerd opus gedragen door het felle gegrom van de toch wel opvallende frontdame Sandie 'The Lilith' Gjørtz. Overweldigen symfonieën en een boeiende gitaarsolo blijven maar doorgaan, wat resulteert in een episch volkslied dat feministische macht en zusterschap viert!

Defacing God logo

Door hun verhalen, muziek en esthetiek trekt de band hun luisteraars mee in een duister universum van obscure mythen, folklore en oude verhalen, terwijl ze ondertussen vaak subtiele lyrische inspiraties verweven met moderne maatschappelijke problemen en persoonlijke demonen. Sonisch gezien neigt DEFACING GOD met zijn extreme melodieën met een vleugje orkestratie door Lars Vinther naar de stijlen van artiesten als Cradle of Filth, Carach Angren en Dimmu Borgir. Maar in plaats van het te vermengen met een conventionele dosis black metal, laat de band deze aura's trots versmelten met helse death metal. Bovendien werd ‘The Resurrection Of Lilith’ geproduceerd door Jacob Hansen - bekend van zijn werk met Fleshgod Apocalypse, Volbeat, Evergrey, Epica en talloze anderen.

DEFACING GOD stelt: “De verhalen trekken parallellen met de oude, maar ook de huidige wereld waar veel vrouwen net zoals Lilith nog steeds moeten vechten voor hun vrijheid en gerechtigheid. Een wereld waar nog steeds mensen worden onderdrukt vanwege hun geslacht, etniciteit of hun persoonlijke overtuiging. We zijn op zoveel manieren verslaafd aan de samenleving dat het zelfs moeilijk voor te stellen en te bevatten is. Bovendien spreekt Lilith zich uit voor sterke banden, precies zoals we die hebben in de metalgemeenschap. De missie van Lilith is om een ​​boodschap uit te dragen waarin staat dat we sterker zijn als we echt schouder aan schouder staan ​​en met de juiste mentaliteit de wereld kunnen veranderen.”

“In naam van de kunst mogen er geen grenzen zijn en moet iedereen de vrijheid hebben om zijn eigen onafhankelijke zelf te zijn, te verkennen en uit te drukken zoals men wil zonder te worden beoordeeld of ingeperkt.”

Defacing God The Resurrection Of Lilith cover

DEFACING GOD's debuut 'The Resurrection Of Lilith' kun je HIER bestellen. 

'The Resurrection of Lilith' is verkrijgbaar als:

Digisleeve
1LP uitklaphoes ROOD Vinyl
Digitaal album