... / Story's / Actueel / FINAL LIGHT, initieel bedoeld voor (geannuleerde) editie Roadburn 2020, brengt nu album uit
Actueel

FINAL LIGHT, initieel bedoeld voor (geannuleerde) editie Roadburn 2020, brengt nu album uit

FINAL LIGHT, een samenwerkingsproject tussen James 'Perturbator' Kent en Johannes Persson van Cult of Luna, brengt een gloednieuwe plaat uit op 24 juni 2022 via Red Creek. De distributie voor Europa is in handen van Season of Mist.

Final Light - Foto: Chad Michael Ward & Andy Julia

Foto: Chad Michael Ward & Andy Julia

Over FINAL LIGHT

Final Light Final Light

FINAL LIGHT is een eenmalig project tussen James Kent, alias Perturbator, en Johannes Persson van Cult of Luna van wie hun titelloze album op 24 juni uitkomt via Red Creek. De onderneming is het resultaat van zowel een recent ontdekte verwantschap als de mogelijkheid voor Perturbator, op verzoek van Roadburn's Walter Hoeijmakers, om een ​​stuk in opdracht te maken met een muzikant van zijn keuze voor de 2020-editie van het festival, wat natuurlijk niet is gebeurd. "Het was een eer", herinnert James Kent zich. “Ik dacht meteen aan Cult of Luna. Hoewel mijn muziek voornamelijk elektronisch en synthesizer gebaseerd is, hebben we allebei een talent voor het creëren van sferen, dus ik dacht dat het een zeer interessante match zou zijn.”

James en Johannes ontmoetten elkaar pas maanden daarvoor, toen Johannes een van de shows van de Fransman in Stockholm bijwoonde. "Ik ben al heel lang fan", zegt Johannes. "We hebben deze creatieve discussie heen en weer gevoerd en het klikte." Zodra het paar begon te werken aan hun grensverleggende nummers, wisten ze dat deze als album vereeuwigd moesten worden. "Het idee moest niet eens rijpen", zegt Kent. “We hadden bijna een uur interessante muziek, dus het zou zonde zijn geweest om het gewoon op te voeren en er daarna niets meer mee te doen. Het is een concept dat ik echt wil delen; het is niet alleen het resultaat van een samenwerking tussen mij en een van mijn favoriete muzikanten, maar ook heel uniek en een eenmalige gebeurtenis.” Het paar onthulde vorige week de liveversie van ‘Final Light’, zoals ze het brachten tijdens hun optreden op vrijdag op Roadburn 2022.

Het album is HIER te bestellen.