... / Story's / Actueel / GWAR bindt de strijd aan met kwaadaardige dubbelgangers – Nieuwe single nu uit
Actueel

GWAR bindt de strijd aan met kwaadaardige dubbelgangers – Nieuwe single nu uit

Eerder dit jaar kondigde GWAR de release aan van het nieuwe album ‘The New Dark Ages’, vandaag kunnen we alvast kennismaken met de eerste single ‘Mother Fucking Liar!’. De nieuwe plaat verschijnt digitaal en op cd op 3 juni 2022 via GWAR's eigen label Pit Records, voor de vinyl versie en de cassette is het wachten tot 16 september 2022.

GWAR 2022 Avatar 1512X (1)

‘The New Dark Ages’ vertelt het verhaal van GWAR's avonturen in het Duoverse, waar de band oude krachten herontdekt zoals de angstaanjagende Berserker-modus van Blöthar, en nieuwe bondgenoten ontmoet zoals de moorddadige experts die bekendstaan als The Cutter. Onderweg vechten ze tegen de levende monumenten van een verloren zaak en legers van ondode soldaten die weer opstaan ​​om een ​​nieuwe burgeroorlog te voeren.

Gwar Album

Het albumconcept is gekoppeld aan de begeleidende graphic novel ‘GWAR In the Duoverse of Absurdity’, die ook op 3 juni door Z2 Comics zal worden uitgebracht. In de graphic novel wordt de band via hun Magic Mirror weggezogen in een alternatief universum om daar de strijd aan te gaan met hun kwaadaardige dubbelgangers en het spook van malafide technologie te lijf te gaan.

Het album vooraf bestellen kan HIER.

GWAR is deze zomer te zien op onder meer de festivals Bloodstock Open Air en Wacken Open Air en speelt ook een indoor concert in Poppodium 013 in Tilburg op 29/07/22.