... / Story's / Actueel / FIVE FINGER DEATH PUNCH brengt nieuwe video uit voor ‘The Tragic Truth’
Actueel

FIVE FINGER DEATH PUNCH brengt nieuwe video uit voor ‘The Tragic Truth’

FIVE FINGER DEATH PUNCH heeft zojuist de officiële videoclip voor het nummer ‘The Tragic Truth’ vrijgegeven wat precies samenvalt met de 42ste verjaardag van zanger Ivan Moody. ‘The Tragic Truth’ werd oorspronkelijk uitgebracht in 2011 als een exclusieve bonustrack voor de iTunes-editie van FIVE FINGER DEATH PUNCH's derde album, ‘American Capitalist’ en werd ook opgenomen in het tweede deel van de verzameling van de grootste hits van de groep, ‘A Decade Of Destruction - Volume 2’, die in oktober 2020 zowel digitaal als op cd uitkwam.

5FDP 2021

FIVE FINGER DEATH PUNCH zei in een verklaring: ‘We schreven 'The Tragic Truth' in 2011 voor het album 'American Capitalist', maar het was gewoon niet klaar voor de productiedeadline. Omdat het nummer erg belangrijk voor ons was en omdat we niet wilden wachten tot het volgende album werd het als bonustrack toegevoegd aan de digitale editie, waardoor het nooit echt de aandacht kreeg die we ervoor hadden bedoeld en veel van onze fans niet eens op de hoogte zijn het bestaan ervan. Het is al jaren een gespreksonderwerp om op de een of andere manier deze song terug onder de aandacht te brengen. Ivan zijn verjaardag en het feit dat hij op twee maanden na al vier jaar nuchter door het leven gaat, leek ons een mooie gelegenheid om voor ‘The Tragic Truth’ een video te maken wat je tegelijk kunt beschouwen als een videodagboek, een verhaal over de strijd tegen verslaving, pijn, chaos, het leven en zelfs de dood. Een viering van een overwinning, Ivan zijn wedergeboorte in een nieuw leven. Het is ook een boodschap voor degenen die op dit moment met een verslaving worstelen. Denk eraan: je bent meer dan je verslaving, en je bent nooit alleen. Zoek hulp, vecht terug, het is nooit te laat. Ivan kwam letterlijk terug uit de dood. Hij was zo ver heen, als hij maar kon zijn. Wel jij kunt het ook. Laat dit daar een bewijs van zijn.’

5FDP - F8

FIVE FINGER DEATH PUNCH bracht in 2020 ook hun achtste album ‘F8’ uit, dat nu beschikbaar is voor streaming, download en aankoop op picture disk vinyl, rood vinyl, heavy weight vinyl en cd HIER. De band werkt momenteel in de studio aan nieuwe muziek voor hun aanstaande negende studioplaat, die in 2022 wordt uitgebracht.