... / Story's / Actueel / FOO FIGHTERS pakt onder de noemer DREAM WIDOW uit met thrashy song
Actueel

Updated 16/02/2022

Actueel

FOO FIGHTERS pakt onder de noemer DREAM WIDOW uit met thrashy song

Achter de naam DREAM WIDOW schuilt een veel bekendere naam, met name FOO FIGHTERS. De band maakte tijdens de opnames van hun tiende album ‘Medicine At Midnight’ (2021) de horror-comedy film ‘Studio 666’. ‘March Of The Insane’ is de song uit de film die binnenkort te zien is.

Foo Fighters Kondigen Hoogsteigen Horrorcomedy Studio 666 Aan 36931636453293

'Studio 666' volgt Foo Fighters wanneer ze hun intrek nemen in een spookhuis in Encino, Californië om er hun tiende album op te nemen. “Het uitgangspunt van de film is dat ik een writer’s block heb”, vertelde Dave Grohl in The Howard Stern Show. “Ik ben totaal ongeïnspireerd, ik kan niets bedenken. Uiteindelijk vind ik in een enge kelder een tape van een band die daar 25 jaar geleden is opgenomen. En er is dit nummer dat, eenmaal opgenomen en voltooid, de demon in het huis loslaat. En dan breekt de hel los."

Bezeten zanger

Foo Fighters Studio 666@2000X1500

Grohl vertelde verder dat het nummer dat Foo Fighters in de film opneemt een ‘heavy metal-opus’ van 45 minuten is met een titel die is afgeleid van ‘some Latin shit’. ‘March Of The Insane" is van Dream Widow, de noodlottige band die teloorging door toedoen van zijn bezeten zanger. "En wij komen daar 25 jaar later om onze plaat op te nemen, zonder te weten wat er destijds is gebeurd, en ik begin bezeten te raken door de geest van de man van 25 jaar geleden en de geest van het huis. Het nummer 'March Of The Insane' is hun verloren plaat. Dit is de plaat die ze maakten voordat hun zanger aan het moorden ging."

Heavy metal-opus

Studio 666

De film ‘Studio 666’ bevat geen muziek van ‘Medicine At Midnight’, het 10de album van Foo Fighters dat in februari 2021 uitkwam en werd opgenomen in hetzelfde landhuis waar de film zich afspeelt. “Oorspronkelijk was het de bedoeling dat zowel het Foo Fighters-album als de muziek van Studio 666 tegelijkertijd zouden uitkomen, the timing got all fucked up by the pandemic.”

Studio 666 gaat op 25 februari 2022 in première.