... / Story's / Actueel / Als het echt gek moet zijn, bel je TROLLFEST
Actueel

Updated 16/02/2022

Actueel

Als het echt gek moet zijn, bel je TROLLFEST

De Noorse folk metalband TROLLFEST heeft de release aangekondigd van hun negende studioalbum. ‘Flamingo Overlord’ wordt op 27 mei 2022 via Napalm Records op de wereld losgelaten. In afwachting van het full album kunnen fans alvast genieten van de single en video ‘Twenty Miles An Hour’.

Troll 1

Foto: Terje Johnsen

‘Twenty Miles An Hour’ illustreert perfect de diverse, aanstekelijke grooves van TROLLFEST aan de hand van een humoristische, geanimeerde muziekvideo, gemaakt door Mr. Seidel. Met de track bewijst TROLLFEST naar eigen zeggen dat ze mee zijn voor de wilde rit die het leven is (zij het met 20 mph). “Onze tweede single van ‘Flamingo Overlord’ is een lied over hoe een jonge Overlord ooit begon”, legt de band uit. “Haal uw voorschrift en maak je veiligheidsgordels vast, dit wordt een geweldige rit.”

Op ‘Flamingo Overlord’ staat ook het doldwaze nummer ‘Dance Like A Pink Flamingo’, dat wereldberoemd werd dankzij het gekke optreden van de band tijdens de Eurovisie-kwalificatiewedstrijd Melodi Grand Prix eerder dit jaar (zie video onderaan).

Tracklist

Troll 2
 1. Dance Like a Pink Flamingo
 2. All Drinks on Me
 3. Flamongous
 4. Twenty Miles an Hour
 5. The Flamingorilla
 6. Flamingo Libre
 7. Piña Colada
 8. Rule the Country
 9. The Way You Earn Your Drinks
 10. Overlords Have Feelings
 11. Bob Venke

‘Flamingo Overlord’ is vanaf  27 mei 2022 beschikbaar in diverse formaten, waaronder een gelimiteerde gemarmerde roos/witte vinyl en een cd digipack met shirt.

Pre-Order 'Flamingo Overlord' HIER.