... / Story's / Actueel / Gitarist Tommy Johansson verlaat SABATON
Actueel

Updated 21/01/2024

Actueel

Gitarist Tommy Johansson verlaat SABATON

De Zweedse power metal band SABATON heeft via social media aangekondigd dat Tommy Johansson na zeven jaar de band verlaat om voortaan zijn eigen weg te gaan. De gitarist blijft bij de band tot zijn opvolger ingewerkt is. SABATON werkt aan een nieuw album dat later dit jaar zou verschijnen.

"Na zeven geweldige jaren in de band heeft onze gitarist Tommy besloten SABATON te verlaten om zijn eigen weg te volgen”, luidt het in een statment van de band. “We wensen hem het allerbeste op zijn reis. We zijn een hechte familie geweest en we zullen hem blijven steunen in de avonturen die hem in de toekomst te wachten staan.”

"Tommy kwam in 2016 bij de band, maar is al een goede vriend van SABATON sinds onze eerste ontmoeting aan het einde van een concert in 2005. Als gewaardeerd lid van de band heeft hij bijgedragen aan talloze onsterfelijke herinneringen. Tommy's vertrek bij SABATON zal niet onmiddellijk ingaan. Hij zal aanblijven om ervoor te zorgen dat de overdracht aan onze volgende gitarist soepel verloopt. Hoewel een klein deel van zijn grote hart altijd binnen SABATON zal blijven, weten we allemaal dat hij zijn dromen moet volgen. Ook al zullen we niet dagelijks naast hem in de tourbus wakker worden, we zijn er zeker van dat onze paden elkaar in de toekomst nog vaak zullen kruisen, zowel op als naast het podium.”

Sabaton2022 13

Tommy Johansson - Foto: Tim Tronckoe

Majestica

"De moeilijkste beslissing die ik ooit in mijn hele leven heb genomen”, voegt de gitartsi zelf daaraan toe. "Zoals velen van jullie misschien weten, doe ik veel dingen buiten SABATON. Ik speel met een andere band, treed op met verschillende artiesten en heb een carrière als zanger die ik jarenlang opzij heb gezet om me op SABATON te kunnen richten. Na zeven jaar, voel ik dat het tijd is om mijn hart te volgen. Ik zal nooit stoppen met muziek maken.”

Majestica 2

Johansson met MAJESTICA – Foto: Gino Van Lancker

Voordat hij zich bij SABATON aansloot, had Johansson zijn eigen band REINXEED. De groep keerde in 2019 terug als MAJESTICA met het album ‘Above The Sky’, waar Tommy de vocale taken op zich nam. In 2017 was hij al te horen stand-in zanger van TWILIGHT FORCE. “Ik zal nog steeds touren met MAJESTICA en andere projecten, maar natuurlijk niet op hetzelfde niveau als SABATON.”

Tommy eindigt zijn verklaring met een ode aan de (talrijke) fans. "Een enorm dankjewel aan alle lieve SABATON fans voor het accepteren van mij als de nieuwe gitarist in 2016. Ik weet zeker dat jullie de persoon die het na mij overneemt ook zullen accepteren.”

SABATON gaat later deze maand de studio in om een begin te maken met de opnames voor de opvolger van ‘The War To End All Wars’ (2022). Hun elfde album wordt later in 2024 verwacht via Nuclear Blast Records.