... / Story's / Markant / SABATON’s 'The War To End All Wars - The Movie' vanaf 4 november te zien in 120 musea
Markant

Updated 30/10/2023

Markant

SABATON’s 'The War To End All Wars - The Movie' vanaf 4 november te zien in 120 musea

Een volledig zelf geproduceerde educatieve (animatie) film over W.O.I wereldwijd in meer dan 120 musea vertonen: het is niet bepaald een alledaagse gebeurtenis voor een band. Het Zweedse SABATON is erin geslaagd om deze lang gekoesterde wens te verwezenlijken onder de projectnaam 'History Rocks!'. 'The War To End All Wars – The Movie' zal gedurende twee weken te zien zijn in historische en militaire musea waaronder drie in de Benelux.

Eerder dit jaar mobiliseerde Sabaton zijn achterban om wereldwijd musea te nomineren voor de screening van deze bijzondere film, waaraan massaal gehoor werd gegeven: musea in Australië, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Canada, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Litouwen, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten doen mee. De Benelux musea die participeren zijn Talbot House in Poperinge (BE), Plugstreet 14-18 in Comines-Warneton (BE), en Nationaal Militair Museum in Soesterberg (NL).

Sab Front (1)

Missie

In het zeventig minuten durende muzikale spektakel komen nummers van SABATON’s tiende en meest recente studioalbum 'The War To End All Wars' uit maart 2022 voorbij. De film vertelt op indringende wijze epische verhalen uit W.O.I door middel van animatie en live action. Bandmanager en bassist Pär Sundström duidt de missie van dit ambitieuze project: "Met dit charitatieve initiatief willen we de zichtbaarheid van musea over de hele wereld vergroten, en een nieuw publiek van metalfans en geschiedenisliefhebbers aanmoedigen om lokale musea te steunen. Een andere fundamentele doelstelling is dat we de betekenis en impact van de Eerste Wereldoorlog voor de mensheid in de schijnwerpers willen zetten."

Sab 3

'The War To End All Wars – The Movie'

'The War To End All Wars – The Movie' werd ontwikkeld in samenwerking met Yarnhub Animation Studios en geeft de kijker een beter begrip van waar de nummers van de band over gaan. In de film zijn de bandleden zowel in het echt en als animaties te zien. Er is vooraf veel historisch onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat deze film de geschiedenis zo nauwkeurig mogelijk weergeeft. “We droomden ervan iets te creëren dat vermakelijk is, maar dat ook een grote educatieve waarde heeft. Die droom is na ruim twee jaar hard werken werkelijkheid geworden”, aldus Pär Sundström. “SABATON heeft de afgelopen jaren veel met musea samengewerkt; we hebben verschillende instrumenten om de geschiedenis te vertellen. Met de lancering van dit nieuwe project krijgen de musea er een instrument bij.”

“Met dit initiatief willen we de zichtbaarheid van musea over de hele wereld vergroten en een nieuw publiek aanmoedigen om de lokale musea te steunen”
1 2 3 4
 

Data en tijden

* Nationaal Militair Museum in Soesterberg: zaterdag 4 november en zondag 5 november om 14.00 en 15.30 uur en dinsdag 7 november om 16.30 uur (nog enkele tickets beschikbaar).

* Talbot House in Poperinge: zaterdag 4 november om 18.00 u en om 19.30 u (beide screenings zijn uitverkocht), vrijdag 17 november om 17.00 u.

* Plugstreet 14-18 in Comines-Warneton: vrijdag 10 november om 19.30 uur.