... / Story's / Actueel / Glam/punk rockers STARBENDERS overwinnen obstakels in nieuwe single/video
Actueel

Glam/punk rockers STARBENDERS overwinnen obstakels in nieuwe single/video

STARBENDERS zijn een rock-’n-roll droom die uitkomt voor elke dromer met pech die deze derde steen van de zon bezet. De in Atlanta geboren glam/punkrockers zijn baanbrekend sinds 2013, met meer dan twee dozijn releases op hun palmares. Door scène voor scène over de hele wereld te verkennen, hebben ze lovende recensies ontvangen vanuit alle hoeken van de wereld.

Starbenders - Foto: Vegas Giovanni

Foto: Vegas Giovanni

'Take Back The Night' werd geboren in de nasleep van de meest uitdagende obstakels van de band tot nu toe. Van levensbedreigende necrotiserende bacteriële longontsteking tot verslaving tot twee jaar van de wereld in het ongewisse, het voelde alsof de stoten maar bleven komen en komen. De band heeft er bewust en radicaal voor gekozen om hun lot te accepteren en hoe dan ook bij elkaar zouden blijven. De frustratie en zorgen die ze dagelijks op hun weg vonden, werden omgezet in de composities en geluiden van de nieuwe plaat. Alle triomfen over serieuze obstakels vormden de raketbrandstof die hun meest samenhangende en agressieve plaat ooit voortstuwde.

Starbenders Take Back The Night cover

Singer/songwriter Kimi Shelter is het liefdeskind dat Johnny Thunders en Joan Jett hadden moeten hebben, opgevoed met een onberispelijke opleiding in Blondie Elementary School, Def Leppard High, Bowie College en een PhD van Siouxie Sioux University in Fuck All Y'all. Aaron Lecesne brengt scheurende baslijnen, levendige muzikaliteit, fashionista chic en bliksemafleider energie op het podium. Kriss Tokaji is de letterlijke belichaming van een gitaar Adonis wiens snarenbeheersing hem gemakkelijk plaatst aan de top van de hedendaagse jonge wolven, een legende in wording. Dan hebben we Emily Moon, de sirene achter de drums, die haar spirituele vader (en naamgenoot), Keith Moon, kanaliseert in een prachtige tornado van geluid en woede.

‘Take Back The Night’ komt uit op 22 september 2023 via Sumerian Records en is nu reeds te bestellen via deze LINK.