... / Story's / Actueel / GRAVE PLEASURES maakt middernachtmuziek voor kromme geesten
Actueel

Updated 22/02/2023

Actueel

GRAVE PLEASURES maakt middernachtmuziek voor kromme geesten

Op 21 april 2023 brengt de Finse postpunkgroep GRAVE PLEASURES hun derde full-length ‘Plagueboys’ uit via Century Media Records. De video voor de nieuwe single ‘Heart Like A Slaughterhouse’ geeft een voorproefjes van wat gitarist en songwriter Aleksi Kiiskilä ‘middernachtmuziek voor kromme geesten’ noemt.

“Psychohypnotische razernij en door Buffalo Bill beïnvloede discomoves”, legt de gitarist uit. “Nadat ik een paar jaar geleden op Wave Gotik Treffen had gespeeld, was ik onder de indruk van al die creatieve kostuums en hun griezelige, sinistere details. Het voelde alsof ik in een of andere apocalyptische, gothic steampunk-stad was waar alles in de war leek, terwijl dat allemaal perfect normaal was. De ochtend na onze show dook eigenlijk uit het niets de riff en de stuwende beat op voor 'Heart Like a Slaugherhouse', waar het zelfvertrouwen van Eliminator samenkomt met Virus-achtige psychotische hooks. Iets dat tegelijkertijd fout en goed voelt, iets verslavends en macabers waardoor je door je kamer beweegt als een kapotte pop."

Grave 2

GRAVE PLEASURES - Foto: Tekla Vály

Grijnzende dans des doods

GRAVE PLEASURES werd gevormd in 2015 na de ontbinding van Beastmilk door zanger Mat McNerney en bassist Valtteri Arino's. De rauwe ‘atomic punk’ van hun debuutalbum ‘Dreamcrash’ (2015) werd vernieuwd en verwrongen tot het opbeurende nihilisme van het hectische tweede album ‘Motherblood’ (2017) en wordt nu verder verfijnd in het onstuimige ‘Plagueboys’ (2023), hun meest volwassen maar ook gevaarlijkste album tot nu toe. “Met de opwindende tegenstelling van licht en duisternis en de dualiteit van het graf en euforisch genot is ‘Plagueboys’ een grijnzende dans des doods, ongetwijfeld de meest plezierige tot nu toe”, stelt de band.

Tracklist

Grave 1
  1. Disintegration Girl
  2. Heart Like A Slaughterhouse
  3. When The Shooting's Done
  4. High On Annihilation
  5. Lead Balloons
  6. Imminent Collapse
  7. Society Of Spectres
  8. Conspiracy Of Love
  9. Plagueboys
  10. Tears On The Camera Lens

Album artwork: Tekla Vály

‘Plagueboys’ vooraf bestellen (CD Digipack, LP in verschillende kleuren en digitaal) kan HIER.