... / Story's / Actueel / HOLY MOSES keert terug (en neemt afscheid) met nieuw album ‘Invisible Queen’
Actueel

Updated 03/02/2023

Actueel

HOLY MOSES keert terug (en neemt afscheid) met nieuw album ‘Invisible Queen’

De Duitse thrashers van HOLY MOSES voegen in 2023 een nieuw (en laatste) hoofdstuk toe aan hun carrière die inmiddels ruim vier decennia omspant. Op 14 april verschijnt het nieuwe studioalbum ‘Invisible Queen’, de titeltrack en nieuwe single/video is vandaag bekendgemaakt. De band onder leiding van icoon Sabina Classen kondigt meteen een afscheidstournee – incl. een concert op ALCATRAZ – aan.

HM

Het titelnummer ‘Invisible Queen’ zegt genoeg: als allereerste én ondertussen ook langst actieve vrouwelijke thrashzangeres is Sabina Classen The Queen of Thrash. Sabina heeft zich nooit gekoesterd in de schijnwerpers van de mainstream glorie, maar is niettemin een bekende naam, vooral bij de old school metal scene en zelfs bij de bands in de huidige mainstream. ‘Invisible Queen’ heeft een dubbele betekenis. Sabina: ”Ik ga in het niets verdwijnen, maar ik ben ook trots op wat ik sinds 1981 met HOLY MOSES heb kunnen bereiken. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik met mijn schoolbandje de wereld rond zou trekken en uiteindelijk zal vertrekken met een duidelijk statement, zoals ik met dit album heb gedaan. Dit titelnummer is voor mij op maat gemaakt door mijn gitarist Pete. De teksten spreken voor zich. Het is een van de heftigste nummers op het album; het is pure, onvervalste thrash en zal uiteraard deel uitmaken van de liveset voor de ‘Final Reign Tour’ in 2023.

Invincible friends

‘Invisible Queen’ is vanaf 14 april 2023 verkrijgbaar als 1-CD Jewelcase, 2-CD Digipak met de 12-track bonus-cd ‘Invincible Friends’ en in twee gelimiteerde vinyl-edities alsook een digitale versie. Het cd-bonusalbum ‘Invincible Friends’ omvat alle albumtracks in speciale versies, met verschillende bekende gastzangers:

 1. Downfall Of Mankind (Feat. Marloes Voskuil – Haliphron)
 2. Cult Of The Machine (Feat. Bobby Ellsworth – Overkill)
 3. Order Out Of Chaos (Feat. Diva Satanica – ex-Nervosa / Bloodhunter)
 4. Invisible Queen (Feat. Ingo Bajonczak – Assassin / Bonded)
 5. Alternative Reality (Feat. Tom Angelripper – Sodom)
 6. The New Norm (Feat. Chris Staubach – Courageous)
 7. Visions In Red (Feat. Rægina – Dæmonesq)
 8. Outcasts (Feat. Leif Jensen – Dew-Scented)
 9. Forces Great And Hidden (Feat. Gerre – Tankard)
 10. Too Far Gone (Feat. Jens Kidman – Meshuggah)
 11. Depersonalized (Feat. Daniela Karrer – Headshot)
 12. Through The Veils Of Sleep (Feat. Ryker’s)

Zowel het reguliere album als de speciale versies kunnen HIER vooraf besteld worden.

Hm2

Vaarwel …

SC HM

"Mijn afscheidsalbum bevat alles wat HOLY MOSES zo bijzonder maakte in de afgelopen 43 jaar”, vertelt de flamboyante zangeres die dit jaar de kaap van de 60 rondt. “Vocaal stroomde ik over van energie en voelde me alsof ik terug werd getransporteerd naar de jaren 80. We hebben altijd songs geschreven waar we zelf van houden en hebben nooit compromissen gesloten om trends te volgen of toegegeven aan verkeerde verwachtingen, vooral niet met dit laatste album."

HOLY MOSES is er nooit op uit geweest om iedereen tevreden te stellen en zal dat nu ook niet doen. "We zijn ons eigen merk en hebben ons eigen geluid gecreëerd met technisch veeleisende passages, ongewone akkoorde en interessante teksten die gaan over de duistere kant van de mensheid en de menselijke psyche.”

Final Reign Tour

20-21/05/2023 – Huginns Awakening Fest VII, Oostende (BE)

11-13/08/2023 – Alcatraz Festival, Kortrijk (BE)

08-09/12/2023 – Eindhoven Metal Meeting, Eindhoven (NL)