... / Story's / Actueel / IN FLAMES komt op woensdag 7 december 2022 naar AB, Brussel
Actueel

IN FLAMES komt op woensdag 7 december 2022 naar AB, Brussel

De Zweedse toppers van IN FLAMES staan op woensdag 7 december 2022 in Ancienne Belgique, met als special guests hun landgenoten AT THE GATES, IMMINENCE en ORBIT CULTURE. Een 100% Zweedse metalavond die je niet mag missen.

IN FLAMES pakte recent uit met de single 'State Of The Slow Decay' als voorbode van hun veertiende album dat dit jaar uitkomt. Tegelijkertijd maakt de band een reeks concertdata bekend, waaronder hun passage in de Brusselse Ancienne Belgique op woensdag 7 december 2022.

Inflames Final By Scabral

IN FLAMES - Foto: S. Cabral Photoghraphy 

IN FLAMES evolueerde geleidelijk van de melodieuze death metal van hun begindagen naar een geheel eigen stijl die het midden houdt tussen melodic death en intense power metal. Een succesvolle evolutie zoals blijkt uit hun 13 miljoen verkochte albums. De recentste single 'State Of The Slow Decay' houdt er en hectische tempo op na en doet onvermijdelijk denken aan de vroege producties van de band met zijn hectische tempo.

ATG Estersegarra 8024

AT THE GATES werd origineel opgericht in 1990 en wordt beschouwd als één van de grondleggers van de Zweedse melodieuze death metal, genoegzaam bekend als The Gothenburg Sound. In 1996 hielden ze het voor bekeken, maar sinds 2010 zijn ze terug. In 2021 verscheen hun zevende studioalbum ‘The Nightmare Of Being’.

IMMINENCE 2021 06 Photo By Oscar Dziedziela

IMMINENCE gooit het over een iets andere boeg en brengt metalcore. De band uit het Zweedse Trelleborg bestaat sinds 2009 en bracht ondertussen vier full albums en een reeks EP’s uit. ‘Heaven In Hiding’ (2021) is hun recentste pronkstuk.

ORBIT CULTURE PRESS 4

ORBIT CULTURE is de jongste band in het Zweedse rijtje. Opgericht in 2013 timmeren ze hard aan de weg om hun combinatie van melodic death en groove metal wereldwijd uit te dragen. De EP ‘Shaman’ (2021) is hun jongste wapenfeit.

​Tickets kosten 35,00 € (incl. service- en mobiliteitskosten). De ticketverkoop start op vrijdag 5 augustus om 11.00 u via www.livenation.be.