... / Story's / Actueel / ALTER BRIDGE pakt uit met animatievideo voor eerste single van ‘Pawns & Kings’
Actueel

Updated 03/08/2022

Actueel

ALTER BRIDGE pakt uit met animatievideo voor eerste single van ‘Pawns & Kings’

Eerder kondigde ALTER BRIDGE aan dat hun zevende studioalbum ‘Pawns & Kings’ op 14 oktober 2022 wereldwijd uitkomt via Napalm Records. Vandaag pakt de band uit met de eerste single ‘Silver Tongue’ die gepaard gaat met een opmerkelijke animatievideo.

PHOTO AB General Publicity 1 (Chuck Brueckmann) Copy

Foto: Chuck Brueckmann

Bij de bekendmaking van de releasedatum van ‘Pawns & Kings’ – klik HIER voor meer informatie daarover – loste het kwartet Myles Kennedy (zang/gitaar), Mark Tremonti (gitaar/zang), Brian Marshall (bas) en Scott Phillips (drums) al het titelnummer van hun zevende studioplaat. Vandaag komt daar de eerste officiële single bij. ‘Silver Tongue’ kenmerkt zich door het voor ALTER BRIDGE typerende dubbele gitaarwerk dat wordt ondersteund door een stuwende ritmesectie en is een van de hardere nummers in de recente catalogus van de band. Het nummer is beschikbaar via alle digitale serviceproviders. Alle digitale pre-orders van het album ontvangen een onmiddellijke download van de single samen met het eerder uitgebrachte titelnummer ‘Pawns & Kings’. De videoclip voor ‘Silver Tongue’ volgt twee personages die in de ban raken van een schilderij dat tot leven komt. Het schilderij sleept de personages een duistere wereld in en dwingt hen te vechten om te overleven in een klassieke strijd tussen goed en kwaad. De geanimeerde muziekvideo is gemaakt en geregisseerd door Ollie Jones van Better Feeling Films en kun je hieronder bekijken.

Tourdata

PK AB

ALTER BRIDGE zal uitgebreid touren ter ondersteuning van ‘Pawns & Kings’. De band heeft recent een tour door Europa aangekondigd voor november en december 2022 met 25 shows in zes weken. De vrienden van Halestorm en Mammoth WVH zullen de support bands zijn. Een show in België staat evenwel niet op de lijst.

09/11/22 – Rockhal, Esch-sur-Alzette (LU)

01/12/22 – Ziggo Dome, Amsterdam (NL)