... / Story's / Actueel / XENTRIX kondigt MTV Headbangers Ball Europe 2022 Tour aan met Vio-Lence, Whiplash en Artillery
Actueel

XENTRIX kondigt MTV Headbangers Ball Europe 2022 Tour aan met Vio-Lence, Whiplash en Artillery

De Britse thrashers van XENTRIX hebben niet alleen een nieuw album klaar, de band heeft vandaag ook de details van de ‘MTV Headbangers Ball Europe 2022’ tour aangekondigd. In het najaar komen ze zowel naar België als Nederland.

Xentrix 4+Crop

Vorige week gaf XENTRIX de details vrij van de nieuwe langspeler ‘Seven Words’ die op 4 november 2022 verschijnt via Listenable Records. De band plant nu ook een terugkeer naar de Europese podia in het gezelschap van fellow thrashers Vio-Lence, Whiplash en Artillery. "We zijn bijzonder vereerd om deel uit te maken van deze line-up van legendarische thrashbands”, vertelt XENTRIX-gitarist Kristian Havard enthousiast. “We kunnen niet wachten om terug te keren naar het Europese vasteland en enkele shows te spelen, vooral na alle Covid-annuleringen. Deze tour wordt de perfecte manier om 2022 af te sluiten en hopelijk afscheid te nemen van alle beperkingen van de afgelopen twee jaar. Tijdens de MTV Headbangers Ball-tour zal XENTRIX ook nieuwe wegen inslaan zoals Denemarken en Zweden waar we nooit eerder hebben gespeeld. Ik raad de mensen aan om de nekspieren alvast op te warmen, want deze optredens worden brutaal!”

Tourdata Nederland en België

23/11/22 – Fluor, Amersfoort (NL)

01/12/22 – La Madeleine, Brussel (BE)

HBT