... / Story's / Actueel / Britse Thrash metallegende XENTRIX heeft nieuw album klaar
Actueel

Updated 25/07/2022

Actueel

Britse Thrash metallegende XENTRIX heeft nieuw album klaar

Op 4 november 2022 kunnen fans van klassieke thrash metal kennismaken met de nieuwe langspeler van XENTRIX. ‘Seven Words’ is het zevende studioalbum en de opvolger van 'Bury the Pain’, waarmee de band uit het noordwesten van Engeland in 2019 na een jarenlange stilte opnieuw de neus aan het venster stak.

XENTRIX werd in 1985 opgericht door gitarist Chris Astley. Na talloze line-upwijzigingen tekende de band bij Roadrunner Records en ging de studio in om hun eerste album 'Shattered Existence' (1989) op te nemen met producer John Cuniberti (Vio-lence, Forbidden, Joe Satriani). XENTRIX was een van de leidende figuren van de Britse thrash metalbeweging en verwierf wereldwijde bekendheid. Halfweg de jaren 90 ging de motor aan het sputteren en verdween XENTRIX van het strijdtoneel. In 2019 keerden ze in vol ornaat terug met hun comeback-album 'Bury the Pain' dat geproducet werd door Andy Sneap en harder klonk dan ooit, maar met behoud van hun kenmerkende geluid.

Xentrix 2017 Big Room BW

Foto: Xentrix

Grote stap voorwaarts

Met ‘Seven Words’ zijn ze nu aan hun 7de studio-release toe. "Deze lp is het resultaat van twee jaar experimenteren en uitproberen van nieuwe ideeën. Het voelt als een grote stap voorwaarts voor de band, zonder evenwel afstand te nemen van ons thrash metal-verleden.”

‘Seven Words’ werd opgenomen in het VK in de Backstage-studio's in Derbyshire en Viscon-studio's in Lancashire en werd gemixt en gemasterd door Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Megadeth). Dan Goldsworthy (Accept, Corpsegrinder, Alestorm) tekende opnieuw voor het artwork.

Tracklist

Xen
 1. Behind The Walls Of Treachery
 2. Seven Words
 3. Spit Coin
 4. The Alter of Nothing
 5. Everybody Loves You When You’re Dead
 6. Reckless With A Smile
 7. Ghost Tape Number 10
 8. My War
 9. Kill And Protect
 10. Anything But The Truth
 11. Billion Dollar Babies (cd-exclusieve bonustrack)