... / Story's / Actueel / STEVE MORSE verlaat DEEP PURPLE nu ook officieel om bij zijn zieke vrouw te kunnen blijven
Actueel

Updated 25/07/2022

Actueel

STEVE MORSE verlaat DEEP PURPLE nu ook officieel om bij zijn zieke vrouw te kunnen blijven

Enkele maanden geleden liet Steve Morse weten dat hij een stap terugzette uit de band om thuis zijn vrouw Janine bij te staan in haar strijd tegen kanker. Steve drukte toen de hoop uit terug te kunnen keren als haar gezondheidssituatie positief evolueerde. Ondertussen is de situatie dermate penibel dat Morse besloten heeft de band nu ook officieel te verlaten.

Met het bericht dat Steve Morse, sinds 1994 gitarist bij DEEP PURPLE, de band verlaat, bevestigden de resterende bandleden dat ‘Steve's persoonlijke omstandigheden het hem onmogelijk hebben gemaakt om zich in 2022 en daarna aan het schema van de band te houden’.

SM DP

Morse zei in een verklaring: "Afgelopen herfst verliet ik plotseling de PURPLE-schrijfsessie in Duitsland omdat mijn vrouw een medische crisis had. Bijna een jaar later leren we de agressieve kanker- en chemobehandeling van stadium 4 (wat betekent dat de ziekte niet meer te genezen is - nvdr) te accepteren voor de rest van haar leven. We missen het allebei om op shows te zijn, maar ik kon me gewoon niet binden aan lange of verre tours, omdat de dingen thuis snel kunnen veranderen. Ik stelde voor om afgelopen herfst een vervanger aan te stellen (de Ierse blues-rockgitarist Simon McBride – nvdr), in de hoop dat we een wonderbaarlijke kankergenezing zien. Naarmate de tijd verstreek, kon ik echter zien hoe de dingen evolueren … Ik wil de luisteraars bedanken die livemuziek zo sterk hebben gesteund en elke show van een generale repetitie hebben veranderd in een opwindende ervaring. Ik zal iedereen in de band en crew missen, maar Janine's helper en pleitbezorger zijn, heeft op veel belangrijke punten echt een verschil gemaakt. Terwijl Janine zich aan haar beperkingen aanpast, is ze in staat om veel dingen alleen te doen, dus zullen we proberen om wat korterbijgelegen concerttours met vrienden te spelen om ons hopelijk allebei het huis uit te krijgen.”

28 jaar

Sinds hij in 1994 bij DEEP PURPLE kwam, heeft Steve acht studioalbums met de band geschreven en opgenomen: 'Purpendicular', 'Abandon', 'Bananas', 'Rapture Of The Deep', 'Now What?!', 'Infinite', 'Whoosh!' en 'Turning To Crime'. Daarnaast heeft Steve in zijn 28 jarige carrière als Purple-gitarist ook veel liveplaten met de legendarische band opgenomen.

De bandleden reageerden allemaal met het volste begrip en respect voor Steve’s beslissing. Hun reacties kan u nalezen op www.deeppurple.com.

Hoewel Steve zelf aankondigt dat hij de ‘keys’ aan Simon overhandigt, is (nog) niet officieel bekend gemaakt of zijn vervanger ook na de huidige tournee bij de band zal blijven.