... / Story's / Actueel / OCEANS OF SLUMBER brengen video uit voor ‘The Hanging Tree’, het nieuwe album ‘Starlight and Ash' is nu uit
Actueel

OCEANS OF SLUMBER brengen video uit voor ‘The Hanging Tree’, het nieuwe album ‘Starlight and Ash' is nu uit

Vandaag is de release van ‘Starlight and Ash’, het langverwachte vijfde album van OCEANS OF SLUMBER, een feit. Uitgerust met een eerbiedwaardige, diepe muzikale achtergrond, ontzag voor het Amerikaanse Zuiden en een niet aflatende artistieke nieuwsgierigheid, hebben OCEANS OF SLUMBER een (naar eigen zeggen) expressief hoogstandje gecreëerd als geen ander.

Oceans Of Slumber - Foto: TheHeavyGlow/Jamie LaCombe

Foto: TheHeavyGlow/Jamie LaCombe

‘Starlight and Ash’ is niet zomaar een compilatie van liedjes, maar komt met een onderliggend concept, merkt Cammie Beverly (zang) op: “Het album 'Starlight and Ash' is landschappen en verhalen geïnspireerd door personages, instellingen en thema's uit de (traumatische) jeugdervaringen van de band. Deze ontmoetingen zijn verweven in de levens en verhalen van individuen in een fictieve gemeenschap die aan de Gulf Coast woont.”

Oceans Of Slumber Starlight And Ash cover

“Bekijk de video voor ‘The Hanging Tree’ om verder in de verhaallijn te duiken. Een oud ouderlijk huis, een veelbezochte plek langs de wei, een kast die we passeren in het huis van onze grootmoeder, een boom in het stadscentrum die littekens draagt uit zijn verschrikkelijke verleden... plaatsen houden herinneringen vast en vergeten ze nooit, zelfs niet als ze begraven zijn en de veranderingen van de tijd doorstaan”, zegt Cammie Beverly over ‘The Hanging Tree’.

Zorg ervoor dat je ‘The Lighthouse’ (opnieuw) bezoekt, aangezien beide filmische video's, die werden geregisseerd door Angela Herr en Bianca Greene voor FirstSight Agency, conceptueel met elkaar verbonden zijn.

Met de onnavolgbare kracht, het bereik en de gratie van zangeres Cammie Beverly, plaatst ‘Starlight and Ash' OCEANS OF SLUMBER in een klasse apart. Dit zijn evenveel welsprekende uitbreidingen als die van songsmeden als Nick Cave en Chris Stapleton, als de hartverscheurende hartslag van Type O Negative en Katatonia. ‘Starlight and Ash’ werd geproduceerd door Joel Hamilton (Violet Road, Battle of Mice) en gemasterd door Maor Appelbaum (Yes, Voivod). Het verbluffende hoesontwerp is gemaakt door Eliran Kantor (Testament, Heaven Shall Burn en nog vele andere).

Het album kopen kan HIER.