... / Story's / Actueel / OZZY en TONY IOMMI herenigd op nieuwe single van de ‘prince of darkness’
Actueel

OZZY en TONY IOMMI herenigd op nieuwe single van de ‘prince of darkness’

Ozzy Osbourne heeft zopas zijn nieuwe single+video ‘Degradation Rules’ met als gastmuzikant niemand minder dan gitarist Tony Iommi van Black Sabbath, uitgebracht. ‘Degradation Rules’ is de opvolger van de vorige single ‘Patient Number 9’, de titeltrack van het gelijknamige nieuwe album dat op 9 september 2022 verschijnt.

Ozz3

Ozzy’s nieuwste langspeler ‘Patient Number 9’ werd geschreven door Ozzy zelf, samen met producer Andrew Watt (o.a. Post Malone, Miley Cyrus, Pearl Jam), Robert Trujillo, Chad Smith en Ali Tamposi. De plaat telt een aantal gastbijdrages van illustere muzikale helden waaronder de legendarische gitaristen Jeff Beck (o.a. The Yardbirds), Eric Clapton en Tony Iommi (Black Sabbath) die voor het eerst ooit te horen is op een Ozzy-album. Ook van de partij zijn Josh Homme (Queens of The Stone Age), Mike McCready (Pearl Jam), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Duff McKagan (Guns N' Roses), Robert Trujillo (Metallica) en Zakk Wylde (Black Label Society). Wijlen Taylor Hawkins (Foo Fighters) speelde ook mee en is hier op zijn laatste opnames te horen.

Ozzy kondigde vandaag ook een aantal Europese shows in mei en juni 2023 aan. Nederland en België zijn daar voorlopig niet bij.