... / Story's / Actueel / JAG PANZER maakt conceptalbum naar eigen stripboek
Actueel

Updated 20/05/2023

Actueel

JAG PANZER maakt conceptalbum naar eigen stripboek

Op 23 juni 2023 ligt het nieuwe studioalbum van de Amerikaanse metallegende JAG PANZER in de (digitale) winkel. ‘The Hallowed’ is een heel andere plaat in vergelijking met JAG PANZER's back catalogus. Het album volgt de conceptuele verhaallijn van het gelijknamige stripboek van de band dat eind 2022 uitkwam.

Om de nieuw release te ondersteunen bracht de band via Atomic Fire Records eerder al de singles ‘Stronger Than You Know’ en ‘Onward We Toil’ uit. Vandaag coegt het vijftal uit Colorado daar de digitale single 'Edge Of A Knife' aan toe. “De song benadrukt de wanhoop en hopeloosheid van de groep mensen/dieren binnen de verhaallijn. Terwijl eerdere nummers spreken van eenheid onder de groep, spreekt dit nummer van zorg en vrees."

Jag Panzer 1920X1280px

Met ‘The Hallowed’ presenteert JAG PANZER een conceptplaat die gebaseerd is op het gelijknamige stripalbum van de band. Bas- en drumtracks werden opgenomen bij Sonic Phish Productions in Arizona en geëngineerd door Ken Mary, drummer van Alice Cooper, Fifth Angel en Flotsam & Jetsam. Bijkomende opnames voor gitaren en zang vonden plaats in de SteamPunk Audio Labs (Arizona) en Hound House Studios in Colorado. JAG PANZER-‘familielid’ Jim Morris mixte de plaat in de beroemde Morrisound Studios in Florida, Maor Appelbaum (Faith No More, Halford, Candlemass, Armored Saint) ston in voor de mastering. Het artwork opvallende van de hoes werd gemaakt door Dusan Markovic.

In de volgende editie van Rock Tribune vertelt de band uitgebreid over de nieuwe plaat. RT 216 ligt op 20 juni in de winkel.

Tracklist

Jagpanzer Thehallowed2023 1200X1200 (2)
  1. Bound As One
  2. Prey
  3. Ties That Bind
  4. Stronger Than You Know
  5. Onward We Toil
  6. Edge Of A Knife
  7. Dark Descent
  8. Weather The Storm
  9. Renewed Flame
  10. Last Rites

‘The Hallowed’ verschijnt op 23 juni in CD-digipak, CD-jewelcase, 2LP (wit/blauw; transparant/blauw; blauw/wit; wit/zwart) en digital format.

JAG PANZER live

Welcome To The Hallowed Tour 2023

11/08/2023 – De Pul, Uden

12/08/2023 – Alcatraz Festival, Kortrijk