... / Story's / Actueel / JERRY CANTRELL brengt geanimeerde video uit voor ‘Siren Song’
Actueel

Updated 20/03/2022

Actueel

JERRY CANTRELL brengt geanimeerde video uit voor ‘Siren Song’

Terwijl hij zich klaarmaakt om op pad te gaan, brengt de iconische zanger, songwriter, gitarist en medeoprichter van Alice In Chains, JERRY CANTRELL, de geanimeerde video voor ‘Siren Song’ uit van zijn meest recente album ‘Brighten’.

Jerry Cantrell 2022-2

De nieuwe animatievideo, geregisseerd en geanimeerd door Nate Merritt, toont een fantasiewereld met een westers thema die een reis door de geest van de songwriter kan zijn, maar die ook door de kijker kan worden geïnterpreteerd als een metafoor voor de uitdagingen van het leven: werk, liefde en verlies, vermengd met de schoonheid van een goed geleefd leven. Veel paaseieren voor Jerry-fans, maar ook een leuke en beklijvende video voor het nummer zelf, vol met dieren in het wild, het oerwoud en zwervende reizigers.

Jerry bracht het grootste deel van eind 2021 door met het vieren van de release van ‘Brighten’, inclusief het uitvoeren van een intieme showcase van de nummers in ‘An Evening With Jerry Cantrell’ in het Grammy Museum in LA.

Jerry produceerde ‘Brighten' samen met filmcomponist Tyler Bates [300, John Wick] en de gerenommeerde studiotechnicus Paul Fig. Ze verwelkomden daarbij een dynamische cast van ondersteunende spelers, waaronder drummers Gil Sharone en Abe Laboriel, Jr. en Duff McKagan op geselecteerde bastracks. Greg Puciato zorgt voor alle achtergrondzang samen met Lola Bates en verder zijn er nog pedal steel meester Michael Rozon, Vincent Jones op piano, Wurlitzer en orgel, Jordan Lewis op piano, Matias Ambrogi-Torres op strijkers. Joe Barresi [Tool, Queens of the Stone Age] hield toezicht op het mixen van ‘Brighten’.

Koop of stream 'Brighten' HIER.