... / Story's / Actueel / JUDAS PRIEST brengt eerste studio-album sinds zes jaar uit - ‘Invincible Shield’ ligt op 8 maart 2024 in de winkel
Actueel

JUDAS PRIEST brengt eerste studio-album sinds zes jaar uit - ‘Invincible Shield’ ligt op 8 maart 2024 in de winkel

De Britse heavy metal-legende JUDAS PRIEST kondigt hun (19e) studio-album ‘Invincible Shield’ aan voor release in maart 2024 via Columbia Records. De band vertelde dit heugelijke nieuws afgelopen zaterdagavond (7 oktober) zelf tijdens hun show op het spraakmakende driedaagse Powertrip festival in Indio, Californië waar ook Metallica, Iron Maiden, Guns N' Roses, Tool en AC/DC optraden. De eerste single ‘Panic Attack’ is komende vrijdag 13 oktober al te beluisteren.

JP Cover New Album

‘Invincible Shield’ is de opvolger van Priest’s meest recente studio-album ‘Firepower’ dat in maart 2018 verscheen.

De invloed en betekenis van het Engelse heavy metalinstituut JUDAS PRIEST kan onmogelijk overschat worden. In 1969 opgericht in Birmingham (UK), groeide Priest uit tot een van de grootste metalbands aller tijden met wereldwijd meer dan 50 miljoen verkochte albums en met duizenden gespeelde shows voor drie generaties fans in alle windstreken op aarde. De band leverde in de jaren 70 (samen met Black Sabbath en later ook o.a. Def Leppard, Saxon en Iron Maiden) de muzikale blauwdruk voor alles wat in de jaren daarna onder het muziekgenre ‘hardrock & metal’ werd geschaard.

Culturele differentiatie

Judas Priest Lokerse Feesten 2022 Gino Van Lancker 52

Met de even legendarische als iconische Rob Halford (alias ‘The Metal God’) als frontman speelde de band ook een belangrijke rol bij de culturele uiterlijke differentiatie van het genre. Halford’s macho-look (leren kleding, leren pet en metal spikes) werd massaal door duizenden andere bands overgenomen en onderscheidt tot op heden hardrock- en metal bands in één oogopslag van andere muziekgenres. In zijn autobiografie ‘Confess’ uit 2020 zet de charismatische frontman met veel humor en zelfrelativering de geschiedenis van de band vanuit zijn perspectief uiteen.

Musical Excellence Award

JP50

Rolling Stone publiceerde in maart van dit jaar 'The 100 Greatest Heavy Metal Songs of All Time' waarbij Judas Priest's ‘Breaking the Law' op de 4e plaats staat. In 2017 zette dit Amerikaanse tijdschrift Priest's 'British Steel' op de derde plek in 'The 100 Greatest Heavy Metal Metal Albums of All Time'. In 2021 vierde de band het vijftigjarige jubileum met de uitgave van de zeer imposante 42(!) cd’s tellende boxset ‘Reflections – 50 Heavy Metal Years Of Music’, die in beperkte oplage werd uitgegeven. Deze fenomenale boxset bevat naast elk officieel live- en studio album ook een fraai boekwerk en tal van memorabilia zoals concertposters, fotokaarten, backstage passes en een scheermesje gebaseerd op het hoesontwerp van ‘British Steel’. Op 5 november 2022 kreeg Judas Priest een plek in de Rock and Roll Hall of Fame en ontving de Musical Excellence Award.

Judas Priest 6180695 62 (1)

JUDAS PRIEST op Graspop Metal Meeting in 2022