... / Story's / Actueel / Kerst bij WILLY: Staalhard 100 en eigenzinnige kerstplaten door Luc en Eppo Janssen
Actueel

Kerst bij WILLY: Staalhard 100 en eigenzinnige kerstplaten door Luc en Eppo Janssen

De digitale radiozender WILLY zet kerst stevig in met op 24 december de Staalhard 100. Daarin presenteren Andries Beckers en Sofie Engelen de 100 beste metaltracks, gekozen door de luisteraar. Op kerstdag serveren vader en zoon Janssen de meest eigenzinnige kerstplaten vanuit hun clubhuis De Katoenen Muilkorf.

Staalhard, het metalprogramma van Andries Beckers op donderdag van 16 tot 18 uur, is intussen een vaste afspraak voor liefhebbers van het genre. En nu wordt ook de kerstperiode een vaste afspraak, want net zoals vorig jaar programmeert Willy dan de stevigste lijst van het jaar: de Staalhard 100. Op 24 december tussen 9 en 18 uur krijg je de allerbeste metal tracks op een rijtje.

De Staalhard 100 is uniek omdat we op Willy elke week 2 uur lang een ode brengen aan de beste en de nieuwste metalplaten en dat voel je als de stemmen binnenkomen", vertelt Andries Beckers. "Verrassende keuzes met een vinger aan de pols zonder dat het een elitair feestje is. Deze lijst is daarom meer dan ooit van iedereen die metal - ongeacht het subgenre - een warm hart toedraagt.”

“Elke keer weer kijk ik op tegen de kerstdagen, maar dankzij de Staalhard 100 worden die ook dit jaar weer een hoogmis voor de echte gitaarliefhebbers", voegt Sofie Engelen daar aan toe. "Andries en ik mogen 9 uur lang onze hoogdag vieren op de airwaves van Willy en de 100 beste metalplaten serveren aan de beste luisteraars van de wereld! Vrede op aarde aan alle metalheads, dat is onze boodschap!” 

Op kerstdag duiken Luc en Eppo Janssen, de rendieren van de radio, in hun clubhuis De Katoenen Muilkorf. Van 13 tot 16 uur slingeren ze de meest obscure, eigenzinnige en verrassende alternatieve kerstsongs in de boom, liedjes met ballen. Dat wordt Glühzwijnen in de Willy stal!

Kortom, Willy biedt u een volwaardig alternatief tegen zeemzoeterigheid en klassieke kerstmuziek!

Extra info:

Top 10 van de Staalhard 100 2020:

  1. Slayer - Angel Of Death
  2. Channel Zero - Black Fuel
  3. Pantera - Walk
  4. Amenra - A Solitary Reign
  5. Metallica - Master Of Puppets
  6. Tool - Schism
  7. Iron Maiden - Fear Of The Dark
  8. Gojira - Stranded
  9. Steak Number Eight - The Sea Is Dying
  10. Slipknot - Wait And Bleed
2020 08 28 Willy Fotoshoot DJ S 6395 - Andries Beckers 2020 08 28 Willy Fotoshoot DJ S 5090 - Sofie Engelen LUC EPPO KERST Big 2021