... / Story's / Actueel / Legendarische death metal supergroep BLOODBATH kondigt met ‘Survival Of The Sickest’ nieuw album aan
Actueel

Legendarische death metal supergroep BLOODBATH kondigt met ‘Survival Of The Sickest’ nieuw album aan

Het is tijd voor nog eens een diepe duik in de donkere krochten van de hel waar de verschrikkingen van de sterfelijkheid en de smerige kant van het bovennatuurlijke zich schuilhouden: het is tijd voor ‘Survival Of The Sickest’! Het zesde album van BLOODBATH, Zwedens onbetwiste meesters van old school death metal, wordt op 9 september 2022 uitgebracht via Napalm Records. Dit is death metal op zijn lelijkst: wreed, meedogenloos en onherroepelijk koolzwart.

Bloodbath - Foto: Ester Segarra

Foto: Ester Segarra

Bloodbath Survival Of The Sickest cover

De wereld staat in brand en ‘Survival Of The Sickest', geproduceerd door BLOODBATH met de hulp van Lawrence Mackrory in Rorysound Studios, die ook de mix voor zijn rekening nam; biedt geen onderbreking aan voor de verschrikkingen van de realiteit. In plaats daarvan - met de toevoeging van nieuwe gitarist Tomas 'Plytet' Åkvik (Lik) aan boord - confronteert BLOODBATH's nieuwste langspeler ons met de zwoegende geest die op de loer ligt in de schaduw, en trakteert met tien nummers van scheurende death metal razernij. Naast de officiële alumni van BLOODBATH, biedt ‘Survival Of The Sickest’ een paar onweerstaanbare cameeën uit de metal underground, waaronder Barney Greenway (Napalm Death), Luc Lemay (Gorguts) en Marc Grewe (Morgoth).

Naast de lancering van de voorverkoop heeft BLOODBATH de verpletterende nieuwe single en albumopener uitgebracht, ‘Zombie Inferno’, een dreunende death metal-aanval en een waanzinnige uitbarsting van wreedheid. Het nummer breekt los met angstaanjagende riffs en de waanzinnig moordende zang van Nick Holmes en wordt visueel benadrukt via een snelle, bloederige muziekvideo, die fungeert als een eerbetoon aan de gloriedagen van de jaren tachtig ‘splatter flicks'.

BLOODBATH over 'Zombie Inferno’: “Gaat over de strijd van één man om de wereld van de ‘World of Zombie Infestation’ te verlossen die blijkbaar de planeet op onhandige wijze lijkt te hebben overgenomen. En precies nu hij zijn Dodge Super Bee 440 uit 1969 heeft volgetankt."

Bloodbath Survival Of The Sickest Wooden Box

'Survival Of The Sickest' zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:
- Digisleeve cd-editie
- Digitaal volledig album
- cassette - bruin transparant met blauwe opdruk - gelimiteerd tot 200 stuks, exclusief Napalm Records Shop
- Wooden Box Edition (inclusief digisleeve, muizenval, album cover vlag, cover patch) – gelimiteerd tot 500 stuks, exclusief Napalm Records Shop
- 1LP HEMELSBLAUW - gelimiteerd tot 300 stuks, exclusief Napalm Records Shop
- 1LP DONKERGROEN – gelimiteerd tot 500 stuks, exclusief Napalm Records Shop
- 1LP PICTURE VINYL - gelimiteerd tot 500 stuks, exclusief Napalm Records Shop
- 1LP ZWART

Bestellen kan HIER.