... / Story's / Actueel / BRUTUS deelt gloednieuwe single 'Dust'
Actueel

Updated 29/06/2022

Actueel

BRUTUS deelt gloednieuwe single 'Dust'

BRUTUS heeft vandaag hun gloednieuwe single 'Dust' gedeeld, waarmee ze hun grensverleggende ambitie verder gestalte geven. Het is de eerste nieuwe muziek van de band - Stefanie Mannaerts (zang, drums), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (bas) - sinds de standalone track 'Sand' uit 2020.

Brutus - Foto: Eva Vlonk

Foto: Eva Vlonk

Op 'Dust' is Stefanie's stem in gestalte en controle gegroeid terwijl ze het gevoel verkent van uitgeput te zijn door de veranderende eisen van een bijzonder intense vriendschap. Krachtig en zelfbewust, eindigt het nummer met een driftende, post-rock coda die geleidelijk verstomt tot stilte.

In een commentaar op 'Dust' zei de band: "'Dust' is geboren uit de frustratie van het hebben van vrienden met veel te hoge eisen en verwachtingen. Het is een lied over op een breekpunt staan; boos op alles en iedereen. ‘Dust’ is eerlijk, direct en ongefilterd. Het is een heel speciaal en persoonlijk nummer voor ons, daarom wilden we dat dit de eerste nieuwe song was die de mensen konden horen."

Op de vorige studioalbums van BRUTUS - 'Burst' en 'Nest' - oogstte het Belgische trio brede bewondering voor hun met bravoure gebrachte en emotioneel geladen mix van hardcore, metal, postrock en shoegaze. De band kreeg lovende kritieken in Europa en de Verenigde Staten en speelde shows met Deftones, Chelsea Wolfe, Thrice en Russian Circles.

‘Dust’ werd geschreven als onderdeel van de nieuwe albumsessies in een oefenruimte in Gent. Die sessies werden episodisch voltooid in de loop van 18 maanden. Die tijdlijn werd verbroken door zowel lange pauzes als gevolg van de lockdown, als de focus van de band op gewoon genieten van de anders gewone momenten en van hun vriendschap.

Verwacht binnenkort meer nieuws te horen over nieuwe muziek van BRUTUS.

BRUTUS LIVE

Vrijdag 3 februari 2023 in de Ancienne Belgique.

Ticketverkoop start donderdag 30 juni vanaf 10u00.

JUL 02 - Dijkpop - Andijk (NL)

JUL 15 - Rock Herk - Herk-de-Stad (BE)

AUG 07 - Lokerse Feesten - Lokeren (BE)