... / Story's / Actueel / Melodic death metal nieuwkomer LIVLØS onthult officiële live muziekvideo ‘Serpentine Supremacy’
Actueel

Melodic death metal nieuwkomer LIVLØS onthult officiële live muziekvideo ‘Serpentine Supremacy’

Na de succesvolle albumrelease van ‘And Then There Were None’ in 2021, waaruit blijkt dat LIVLØS een van de meest opwindende opkomende acts is in de melodieuze death metal scene, komt de band op de proppen met de lancering van ‘Serpentine Supremacy’ en de officiële live muziekvideo, gefilmd tijdens hun releaseshow ‘And Then There Were None’ in oktober 2021 in het Deense Pumpehuset in Kopenhagen.

Livløs - Foto: Nikolaj Bransholm

Foto: Nikolaj Bransholm

LIVLØS over ‘Serpentine Supremacy’: ‘We hadden zo'n geweldige tijd bij het spelen van de releaseshow voor ons nieuwe album dat we het gewoon met jullie moesten delen! Die shots combineren met onze wilde 'Serpentine Supremacy' van drie minuten leek de voor de hand liggende keuze om de intensiteit van die nacht naar het witte doek te brengen!’

Livløs And Then There Were None

Op hun meest recente album, ‘And Then There Were None’, is LIVLØS hoorbaar op de top van zijn kunnen: de band laveert nauwgezet door negen strakke, hard omlijnde nummers en houdt een dynamische schrijfstijl aan die luisteraars de hele tijd scherp houdt. Albumopener en titelnummer ‘And Then There Were None’ bepaalt het tempo met verscheurende zang en razende death metal riffs, die leiden tot dramatische refreinen en gitaarsolo's die het ongelooflijk veelzijdige talent van LIVLØS meteen laten zien. Slechts zeer zelden zal de band de luisteraars de tijd geven om op adem te komen, zoals tijdens het akoestische ‘Kistefjael’ of het vertraagde, doch stampende ‘The Purest Black’, dat de albumervaring van ‘And Then There Were None’ op een triomfantelijke, epische manier beëindigt.

(Artwork: Mariusz Lewandowski)

Uitstekend gemixt door Jacob Bredahl (ex-Hatesphere) en gemasterd door Brad Boatright (bekend van zijn werk met onder andere Obituary, Nails en Torche), is hun tweede worp ‘And Then There Were None’ een uitzonderlijke weergave van LIVLØS' zelfverzekerde, moderne benadering van melodieuze death metal, van begin tot eind minutieus uitgevoerd - en bij elke luisterbeurt nog meer onthullend. LIVLØS heeft duidelijke aspiraties en is van plan zich te manifesteren als een vaste waarde in het genre.

Haal NU uw exemplaar.