... / Story's / Actueel / MESHUGGAH geeft nieuwe song van aankomend album ‘Immutable’ vrij
Actueel

MESHUGGAH geeft nieuwe song van aankomend album ‘Immutable’ vrij

MESHUGGAH heeft een nieuwe muziekvideo onthuld voor de single ‘The Abysmal Eye’ van het nieuwe album ‘Immutable’ dat op 1 april 2022 in de winkel ligt. De video toont epische landschappen, gecombineerd met post-apocalyptische blockbuster-filmachtige vibes. Volgens de band brengt het album 'de meest stimulerende en meeslepende muziek die de band ooit heeft gemaakt'.

Volgens de band is ‘Immutable’ hun meest explosieve werk tot nu toe en is het voorbestemd om een ​​van de meest geprezen en spraakmakende releases van 2022 te worden: “Met name drummer Tomas Haake heeft zijn prestaties uit het verleden overtroffen”, steekt gitarist Mårten de loftrompet. “Tomas is altijd een monster achter de drumkit geweest, maar ik denk dat we deze keer nog meer van zijn drumstijl hebben weten vast te leggen. Zoals ik al zei, heeft Tomas altijd al geweldig geklonken, maar dit gaat nog een stapje verder."

Mesh

Verwacht het onverwachte

De release van het negende studioalbum van de Zweedse iconen zit naar verluidt vol verrassingen. “Het album herdefinieert het Meshuggah-geluid met meer dan een uur van de meest stimulerende en meeslepende muziek die de band ooit heeft gemaakt”, maakt platenlabel Atomic Fire Records zich sterk. “Ondanks de uitdagingen van de afgelopen jaren blijven de vooruitstrevende principes die hun artistieke inspanningen altijd al hebben bepaald, even gekoesterd als altijd.”

Mesh 2

‘Immutable’ telt dertien tracks en werd opgenomen in de Sweetspot Studios in Halmstad (Zweden). Rickard Bengtsson & Staffan Karlsson zorgden voor de mix en meervoudig Grammy-winnaar Vlado Meller (Metallica, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down) nam de mastering voor zijn rekening. Visionair kunstenaar Luminokaya stond opnieuw in voor het artwork.

‘Immutable’ is vanaf 1 april verkrijgbaar op cd en cassette en in niet minder dan negen gelimiteerde varianten op geleurd vinyl. Voorbestellen kan HIER.