... / Story's / Actueel / Nieuw prog-symfo label CONSTRUCTION RECORDS tekent progrock band INHALO - Debuutalbum ‘Sever’ uit op 24 Juni 2022 – eerste single-video ‘Sisyphean’ nu online
Actueel

Updated 04/03/2022

Actueel

Nieuw prog-symfo label CONSTRUCTION RECORDS tekent progrock band INHALO - Debuutalbum ‘Sever’ uit op 24 Juni 2022 – eerste single-video ‘Sisyphean’ nu online

Het onlangs gelanceerde nieuwe Nederlandse progressieve-symfo rock-metal label Construction Records heeft zijn eerste eigen band getekend: de Nederlandse prog-rockband INHALO. De vier Amsterdammers brengen op vrijdag 24 juni 2022 hun debuutalbum ‘Sever’ uit, dat ze opnamen met producer Jochem Jacobs (ex-Textures) in diens studio Split Second Sound. Vandaag verschijnt de eerste single-video ‘Sisyphean’.

Rob Willemse, M.D. van Construction Records: “Het idee om het boutique label Construction Records te starten spookte al een tijdje door mijn hoofd. Maar ik wilde dat per se met een knaller van een eerste signing doen en daar heb ik de tijd voor genomen. Met het tekenen van INHALO en de release van hun aankomende debuutalbum ‘Sever’ is dat meer dan gelukt.”

Zanger Fons Herder van INHALO: “We zijn verheugd en trots om samen te werken met Construction Records voor de release van ons eerste album. We hebben het volste vertrouwen in hun capaciteiten en in hun ambities om ons naar the next level te brengen.”

Ervaren rotten

INHALO Yolandavisser 3371 Edit 1

Foto: Yolanda Visser

INHALO is allesbehalve een nieuwkomer. Alle bandleden hebben door de jaren heen hun strepen verdiend door shows te spelen over het hele continent in bands als A Liquid Landscape, Ivy’s Dream en The Heaven’s Devils, als supports voor onder andere Karnivool, Riverside en Marillion. Na jaren aan hun muziek gewerkt te hebben met scene-iconen zoals Jochem Jacobs (Textures) en Forrester Savell (Karnivool, Dead Letter Circus) zijn de vier Nederlanders nu klaar om hun debuut met de wereld te delen. Met gelaagde composities die van kalme oases tot kolkende riffs reiken, is INHALO zo divers als een alternatieve, progressieve rockband kan zijn. Een harmonieuze mix van sereen en stormachtig die op elegante wijze bij elkaar gehouden wordt door de emotionele uitvoering. 'Sever' is een gepassioneerde, muzikale reis over omgaan met angsten en de groei die daarin mogelijk is. Een reis waar schoonheid je in een vals gevoel van veiligheid kan wiegen, voordat de grond onder je voeten wordt weggerukt en je in een vuurzee stort.

Construction Records

Construction Records is onderdeel van Suburban Music Group (NL) waarin ook platenlabel Suburban Records en Suburban Marketing & Distribution zijn opgenomen. Het nieuwe label zal vooral progressieve en/of symfo rock- en metalbands in de breedste zin gaan huisvesten, die opvallen door hun vakmanschap in songwriting en instrumentbeheersing. De eerste eigen signing is dus INHALO. Daarnaast worden op vrijdag 20 mei 2022 vijf classics onder licentie van het internationaal gerenommeerde prog label InsideOut op gekleurd vinyl heruitgegeven, te weten:

KAIPA – ‘Children Of The Sounds’ (gekleurd vinyl)

LONG DISTANCE CALLING – ‘Trips’ (gekleurd vinyl)

ROINE STOLT'S THE FLOWER KING – ‘Manifesto Of An Alchemist’ (gekleurd vinyl)

SONS OF APOLLO – ‘MMXX’ (gekleurd vinyl)

SPOCK'S BEARD – ‘The Oblivion Particle’ (gekleurd vinyl)