... / Story's / Actueel / MORTUARY DRAPE baadt in rituele blasfemie
Actueel

Updated 13/09/2023

Actueel

MORTUARY DRAPE baadt in rituele blasfemie

Na het mini-album 'Wisdom - Vibration - Repent' uit 2022, dat al aangaf wat we konden verwachten na het tekenen bij Peaceville Records, is de Italiaanse blackened heavy metalband MORTUARY DRAPE klaar met een nieuw full album. 'Black Mirror' serveert een flinke dosis rituele blasfemie, maar is ook een zoektocht naar de abstracte link tussen het verleden en het heden om te ontdekken wie we waren in onze vorige levens.

Md2

‘Black Mirror' is MORTUARY DRAPE's zesde volledige studioalbum, dat op 3 november 2023 uitkomt, en belooft een occulte reis met donkere maar melodieuze vintage metal die doet denken aan acts als Mercyful Fate. Tekstueel concentreert het album zich op thema's van magische rituelen, echte gebeurtenissen en (tover)spreuken in een parallelle wereld die ons binden aan onze vorige levens. We betreden deze parallelle wereld via het medium ‘Deja Vu’, het fenomeen waarbij beelden en handelingen die we al eens meegemaakt lijken te hebben weer opduiken in onze geest. Het echte mysterie is uit te vinden of ze echt tot vorige levens behoren of voorgevoelens zijn van wat er hierna gaat gebeuren ...

 

Zanger Wildness Perversion (die de band in 1986 oprichtte) stelt: “We beschouwen ‘Black Mirror’ als een gemakkelijker te assimileren album voor de luisteraar, terwijl het voor ons een van de moeilijkste is qua compositie en arrangementen. Het is een volgende stap op ons persoonlijke pad, waarbij we worden geconfronteerd met verschillende nuances in de occulte wereld.”

Tracklist

Md
 1. Restless Death
 2. The Secret Lost
 3. Ritual Unction
 4. Drowned In Silence
 5. Into The Oblivion
 6. Rattle Breath
 7. Nocturnal Coven
 8. Mistress of Sorcerer
 9. The Unburied
 10. Fading Flowers Spell
 11. Black Mirror