... / Story's / Actueel / Nederlandse doom metal pioniers CELESTIAL SEASON delen titelnummer van nieuw album ‘Mysterium I’
Actueel

Nederlandse doom metal pioniers CELESTIAL SEASON delen titelnummer van nieuw album ‘Mysterium I’

De Nederlandse doom metal pioniers CELESTIAL SEASON delen het titelnummer van hun nieuwe full-length album ‘Mysterium I’ dat op 5 april uitkomt via Burning World Records.

Celestial Season 2022

De band maakte ook een video voor het nummer met animaties van de Italiaanse experimentele animator en regisseur Rino Stefano Tagliafierro, die helaas werd gecensureerd door YouTube voor het tonen van naaktheid. Lezers ouder dan 16 jaar kunnen de video HIER bekijken.

Celestial Season Doom Era 2021

Drummer Jason Köhnen zei het volgende over dit nieuwe nummer "‘Mysterium' is het titelnummer van het album. Het 'Mysterium' is het rijk dat men in veel van de geheime leringen aantreft. De verborgen kennis die voor de massa werd bewaard, die door heel beschavingen heen is gebruikt voor zowel de lichte als de duistere occultisten, die de tijd tussen goed en kwaad deinen. De fundamentele en universele wetten die het universum regeren."

"Wat het nummer ‘Mysterium’ betreft, het drukt transcendentalisme uit in de vorm van doom metal. De videoclip begeleidt het lied dat kunst uitdrukt door de eeuwen heen, menselijke uitdrukkingen die tijdloos blijven, ongeacht in welk tijdperk we leven. Ze zijn constant en universeel."

Celestial Season Mysterium I

‘Mysterium I’ arriveert bijna twee jaar na de release van hun comeback-album ‘The Secret Teachings’ en is de eerste van een trilogie die wordt aangevuld met ‘Mysterium II’ en ‘Mysterium III’ die respectievelijk in 2022 en 2023 zullen volgen. Muzikaal gezien gaat 'Mysterium I’ verder waar 'The Secret Teachings' ophield en wordt het pad gevolgd van hun doom tijdperk dat begon met 'Forever Scarlet Passion' uit 1993 en 'Solar Lovers' uit 1995, platen die alom werden geprezen om een ​​zwaar, melancholisch geluid te combineren met klassieke instrumenten zoals violen en cello. Tekstueel gaat de ‘Mysterium’ trilogie ook verder waar ‘The Secret Teachings’ ophield. Een diepe duik in de geheimen van de oude mysteries, alles wat bekend is en alles wat nog ontdekt moet worden. ‘Mysterium I’ is nu HIER beschikbaar in voorverkoop.

Wie de eerste single mocht gemist hebben: hieronder vindt je de video voor ‘The Golden Light Of Late Day’.