... / Story's / Actueel / Nieuwe GOATWHORE is een brutale mix van esoterische ideeën en bijbelse scripts
Actueel

Updated 30/08/2022

Actueel

Nieuwe GOATWHORE is een brutale mix van esoterische ideeën en bijbelse scripts

De blackened death thrashers van GOATWHORE hebben met ‘Death From Above’ een tweede visualiser uitgebracht van hun nieuwe album ‘Angels Hung From The Arches Of Heaven’ dat op 7 oktober 2022 verschijnt via Metal Blade Records.

De Amerikaanse extreme metalband GOATWHORE bestaat ondertussen 25 jaar en viert dat met een nieuwe plaat die opnieuw bol staat van hun kenmerkende brouwsel van death, black, thrash en classic metal. De titel van de plaat, ‘Angels Hung From The Arches Of Heaven’, is - net als alle releases van de band - zowel diepzinnig als direct. "Het is een mix van esoterische ideeën en bijbelse scripts over de opkomst en ondergang van ‘Het Zelf’ (volgens Jung zowel het centrum als de totaliteit van de persoonlijkheid, nvdr) en hoe de afgrond voor sommigen een keerpunt kan zijn en voor anderen een doorgang naar de vergetelheid.”

Goatwhore Photo 2022

Foto: Stephanie Cabral

Nachtheksen

Goatwhore Angelshungfromthearchesofheaven

Tekstueel put Falgoust uit een brede korf aan inspiraties. De teaser van het nieuwste album, 'Death From Above', is losjes gebaseerd op de 'Nachthexen', een groep vrouwelijke Sovjetvliegers in een bommenwerpersdivisie die in 1942 werd ingezet, een periode waarin vrouwen in feite werden uitgesloten van gevechten.

‘Angels Hung From The Arches Of Heaven’ verschijnt op 7 oktober in digitaal formaat, op CD en LP in diverse kleurvarianten.

Het album vooraf bestellen kan HIER.