... / Story's / Actueel / OCEANS cultiveert wanhoop en pijn – Nieuwe EP en videosingle nu uit
Actueel

Updated 29/07/2022

Actueel

OCEANS cultiveert wanhoop en pijn – Nieuwe EP en videosingle nu uit

In januari 2022 bracht de Duits-Oostenrijkse progressueve nu-metalband OCEANS de EP ‘Hell Is Where The Heart Is - Part I: Love’ uit en wist daarmee behoorlijk wat aandacht te trekken. Vandaag volgt het tweede deel met de digitale EP ‘Hell Is Where The Heart Is - Part II: Longing’ en de nieuwe video/single 'LIVING=DYING'.

All we know is just a drop. What we don‘t know is an ocean. Vanuit die filosofie startten de Duitse muzikanten German Timo Rotten (zang, gitaar), Patrick Zarske (gitaar), Thomas Winkelman (bas) en de Oostenrijker J.F.Grill (drums) in 2018 OCEANS om hun voorliefde voor wanhoop, toorn en duisternis te ventileren. De band brengt een mix van moderne death metal met 90's nu metal-elementen en sferische postrock. De teksten zijn doordrenkt van wanhoop en pijn en creëren een bitterzoete desolaatheid, maar niet zonder een sprankje hoop op het land aan de verre horizon.

Oceans 2021E

Na enkele singles bracht OCEANS in 2019 de EP ‘Into The Void’ uit via Nuclear Blast. Het debuut kreeg snel een opvolger met de EP ‘Cover Me In Darkness’ die vergelijken werd met songs van Alessia Cara, Deftones, Radiohead en Alice In Chains. In 2020 verscheen het eerste full album ‘The Sun And The Cold’ waar de mix van aggressieve death metal met postrock gecementeerd werd.

Een opmerkelijk tussendoortje kwam er in 2021 met de EP ‘We Are Nøt Okay’ die vier verschillende nummers omvat die gaan over alle aspecten van psychische aandoeningen, waarbij in elk nummer een ‘special guest( zijn eigen stijl toevoegt.  aan de nieuwe output van de in Berlijn/Wenen gevestigde post-metalhelden OCEANS.

Oceans 2021B

‘LIVING=DYING’

Oceans Hell Is Where The Heart Is Part II Longing 4000Px

Over de nieuwe EP ‘Hell Is Where The Heart Is - Part II: Longing’ merkt Timo Rotten op: "‘Another spark will set this world on fire’: we wisten niet hoe waar deze zinsnede zou zijn toen we ongeveer een jaar geleden ‘LIVING=DYING’ schreven. Ik ben alle corruptie, onwetendheid en hebzucht die ik overal in onze samenleving zie meer dan zat. Maar laten we de hoop niet verliezen en altijd proberen elke dag een stapje beter te zijn. Misschien kunnen we het tij keren.”

De nagelnieuwe EP ‘Hell Is Where The Heart Is - Part II: Longing’ kan u HIER streamen.

De eerder dit jaar verschenen EP ‘Hell Is Where The Heart Is - Part I: Love’ kan u HIER streamen.

De EP ‘We Are Nøt Okay’ (2021) kan u HIER streamen.