... / Story's / Actueel / SLAUGHTER THE GIANT kondigt debuutalbum aan met eerste single ‘Co-ed Butcher’
Actueel

Updated 29/07/2022

Actueel

SLAUGHTER THE GIANT kondigt debuutalbum aan met eerste single ‘Co-ed Butcher’

Hammerheart Records was danig onder de indruk van het debuutalbum van de Belgische melodieuze death metal-act SLAUGHTER THE GIANT dat de band meteen een deal aangeboden kreeg. ‘Depravity’ verschijnt op 28 oktober 2022. De eerste single ‘Co-ed Butcher’ kan je hieronder al beluisteren.

STG2

SLAUGHTER THE GIANT werd opgericht in 2018 en bracht in 2019 hun 5-track debuut-EP ‘Asylum Of The Damned’ uit met wereldwijd goede recensies. Dit jaar maakt de band een nieuwe (post-COVID) start met de release van hun eerste full album ‘Depravity’. SLAUGHTER THE GIANT brengt intense melodieuze death metal die fans van The Black Dahlia Murder en At The Gates zal aanspreken. ‘Depravity’ is volgens label en band ‘een enorme sprong voorwaarts in vergelijking met de EP en situeert zich op een heel ander niveau. De brutaliteit en melodische kant zijn naar nieuwe grenzen geduwd, zonder evenwel het idee van ‘een goede song' als eerste voorwaarde uit het oog te verliezen. De invloeden zijn nog steeds te horen, maar zijn nu niet meer dan dat: invloeden.’

STG1

‘Depravity’ werd opgenomen door Yarne Heylen bij Project Zero Studio, Hans Trasid (Disartdesign) tekende voor het artwork. Het album reserveren kan HIER.