... / Story's / Actueel / PORCUPINE TREE releaset nieuwe single van eerste studioalbum in 13 jaar
Actueel

PORCUPINE TREE releaset nieuwe single van eerste studioalbum in 13 jaar

'Of The New Day’ is de tweede single van het nieuwe album van Steven Wilson, Richard Barbieri en Gavin Harrison dat op 14 juni 2022 verschijnt. De eerste PORCUPINE TREE-plaat in 13 (!) jaar tijd krijgt ‘Closure/Continuation’ als titel mee en is de opvolger van ‘The Incident’ uit 2009.

Porcupine Tree - Foto: Alex Lake

Foto: Alex Lake

Zowel de vorige single ‘Harriddan’ (uit sinds november 2021) als het verrassende ‘Of The New Day’ zijn de perfecte herintroductie van Porcupine Tree's onderscheidende sound. Een muzikale trip die de terugkeer inluidt van deze internationale gevierde rockband die muzikaal laveert tussen acts als Genesis, ELP, Yes, Marillion, King Crimson, Pink Floyd, Rush, Opeth en Tool.

Porcupine Tree Of The New Day

Steven Wilson: ‘’Of The New Day’ is een lied van wedergeboorte, opkomend uit de duisternis. Het klinkt bedrieglijk eenvoudig, als een herkenbare atypische Porcupine Tree-ballad. Totdat je je realiseert dat de lengte van de maten voortdurend verandert, waarbij ze wisselen tussen de normale 4/4-maat naar 3/4, van 5/4 naar 6/4 en 11/4. Ik denk dat PORCUPINE TREE er heel goed in is om met een basisidee te komen dat bijna intellectueel of wiskundig is om het dan uit te voeren op een manier die volkomen natuurlijk en toegankelijk klinkt. Ik hoop in ieder geval dat niemand het idee krijgt dat we het puur om de techniek doen of dat we techniek boven muzikaliteit stellen.”

Op maandag 7 november 2022 geeft de band een exclusief Benelux concert in de Ziggo Dome in Amsterdam (NL).