... / Story's / Actueel / RIP GEERT RYSSEN
Actueel

Wim Vander Haegen

23/08/2022

Updated 23/08/2022

Updated 23/08/2022

Actueel

RIP GEERT RYSSEN

Op zondag 21 augustus 2022 bereikte ons het bericht dat Rock Tribune-journalist Geert Ryssen in de voorafgaande nacht totaal onverwacht in zijn slaap kwam te overlijden. Geert was samen met enkele van onze collega’s naar het Golden Age Rock Festival in Luik getrokken, waar hij even tevoren nog zorgeloos had genoten van het optreden van Angel, een concert waar hij lang naar had uitgekeken. De verslagenheid bij de redactieleden is bijzonder groot en kan amper in woorden worden uitgedrukt.

299594794 1168271423727816 2429419318564622853 N

Geert was een bijzonder aimabele man en een gewaardeerde collega met een enorme passie voor muziek. Een passie die zich niet alleen concretiseerde in talloze interviews, reviews en concertverslagen, maar evenzeer in zijn uitgebreide platencollectie waar hij terecht trots op was. Doorheen de jaren specialiseerde Geert zich bij Rock Tribune in classic rock, AOR en (vooral) het symfonische metalgenre, maar zijn interesses spreiden zich uit over een nog veel breder muzikaal vlak. We herinneren ons zijn indringende gesprekken met onder meer Doro, UFO en Uriah Heep, een band die hij van zeer nabij volgde.

Na een rijkgevulde carrière in het onderwijs maakte Geert van zijn pensionering in 2014 gebruik om nog meer met muziek bezig te zijn. Rock Tribune nam daar een groot deel van in beslag, maar ook de jazzwereld vond in hem een gepassioneerde liefhebber. Ook daar deelde Geert graag zijn enorme muziekkennis in de vorm van gewaardeerde redactionele bijdragen aan het magazine Jazz & Mo'. Geert was daarnaast voorzitter van het Jazz Centrum Vlaanderen in Dendermonde en lid van Full Circle Music Blog, waar hij samen met enkele vrienden voor veel inspirerende momenten zorgde. Als bestuurslid van Emiliani, een instelling voor mensen met een beperking, onderstreepte hij zijn sociaal engagement en zorg voor mensen die het minder makkelijk hebben in onze maatschappij. Geert werd amper 69 jaar oud. De Rock Tribune-redactie wenst zijn familie en vrienden veel sterkte.  

(Foto: Geert met Cesar Zuiderwijk na een concert van Sloper - © Gino Van Lancker)