... / Story's / Actueel / RISE OF THE NORTHSTAR keert terug met positief nieuws
Actueel

RISE OF THE NORTHSTAR keert terug met positief nieuws

Na ‘The Legacy Of Shi’ (2018) pikt de Franse heavy metal / hardcore punkband RISE OF THE NORTHSTAR met het nieuwe album ‘Showdown’ terug de draad op waar ze vijf jaar geleden gebleven zijn. Het kwintet combineert nog steeds moderne metal en urban muziek met de Japanse popcultuur en snijdt vandaag een nieuw tijdperk aan met de single ‘One Love’. Het full album ‘Showdown’ verschijnt op 7 april 2023 via Atomic Fire.

“’One Love’ is een positief nummer”, laat de band weten. “De boodschap is simpel: blijf geloven en geef nooit op wat je het gevoel geeft dat je leeft. Verlies nooit je basics.”

ROTNS

RISE OF THE NORTHSTAR - Foto: BERZERKER

Met miljoenen streams en views is RISE OF THE NORTHSTAR een ‘metalfenomeen’. Twee albums, drie EP's (waaronder ‘Live In Paris 2020’) en hits als ‘Demonstrating My Saiya Style’, ‘Here Comes The Boom’, ‘Sounds Of Wolves’ en ‘Again And Again’ bewijzen dat ROTN een explosieve sonische en visuele ervaring is. “Ook het nieuwe ‘Showdown’ verkondigt luid en duidelijk zijn enige doel: springen, headbangen en mosh”, voorspelt de band. “Een nieuwe frontale schok die bewijst dat ROTN, op zijn grondgebied en ver daarbuiten, in heel Europa, de VS en Azië, een voorschrijver is van zware geluiden en Franse groove onder de vlag van Shonen. Altijd groter, altijd moeilijker.”

Het nieuwe album is gemixt door Johann Meyer (Gojira) en gemasterd door Ted Jensen (Sterling Sound Studio). “De video voor 'One Love' gaat binnenkort in première op het Atomic Fire YouTube-kanaal om dit nieuwe tijdperk een vliegende start te geven en iedereen getuige kan zijn van het nieuwe facet van het Shonen-universum van de band.”

RISE OF THE NORTHSTAR live

12/05/23 – Durbuy Rock Fest, Durbuy (BE)

24/06/23 – Jera On Air, Ysselsteyn (NL)

11/08/23 – Alcatraz Festival, Kortrijk (BE)