... / Story's / Actueel / SERJ TANKIAN kiest voor virtual reality app om nieuwe EP voor te stellen
Actueel

Updated 20/09/2022

Actueel

SERJ TANKIAN kiest voor virtual reality app om nieuwe EP voor te stellen

System of a Down-zanger SERJ TANKIAN verkeert de laatste tijd in een creatieve bui. Na de release vorig jaar van de EP ‘Elasticity’ en een klassiek pianoconcert onder de noemer ‘Disarming Time: A Modern Piano Concerto’ pakte hij in april dit jaar uit met het live soloalbum ‘Live at Leeds’ en staat er nu met ‘Perplex Cities’ een nieuwe solo-EP op stapel. Maar Tankian zou Tankian niet zijn mocht hij daar geen ‘specialleke’ van maken.

Met de release van de single ‘Pop Imperialism’ heeft SERJ TANKIAN een tip van de sluier gelicht. De muzikale duizendpoot vaart op de nieuwe EP naar eigen zeggen alweer een andere koers. "De verzameling nummers binnen ‘Perplex Cities’ laat een heel ander geluid horen dan wat ik eerder heb gedaan", geeft de Armeens-Amerikaanse artiest aan in een persbericht. "Elektronischer, subtieler en dieper in termen van muzikale lagen. ‘Perplex Cities’ straalt een aura uit dat uniek is en anders dan mijn vorige releases".

Serj Tankian Featured

Foto: Travis Shinn

Virtual reality-app

Hoewel de eerste song al op YouTube te horen is, moeten de fans voor een volledige ervaring de Augmented Reality-versie (en dat is de bedoeling) via de Arloopa virtual reality-app downloaden. Via de app verschijnt TANKIAN In dezelfde ruimte als de luisteraar-kijker om de muziek toe te lichten en mee te luisteren. Alle songs op de vijf tracks tellende EP worden de komende maand één voor één uitgebracht op Arloopa, maar het hele project zal op 21 oktober 2022 ook beschikbaar zijn op streamingplatforms.

Tracklist

Attachment Serj Tankian Perplex Cities EP Artwork
  1. Pop Imperialism
  2. The Race
  3. I Spoke Up
  4. Rumi Loves His Cars
  5. Forgive Me Father